Pieczone kurczaki w stylu Tandoor lub kury kornwalijskie

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaków z grilla w stylu Tandoor lub Kur kornwalijskich. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1056 kalorii, 84g białka, oraz 69g tłuszczu każdy. Na 5,12 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cebuli, kury kornwalijskiej gry, jogurt i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Arbuz, lemoniada i jagodowe lody jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. 521 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kury Korniszonowe W Stylu Adobo, Pieczone kury po Marokańsku z warzywami, oraz Grillowane Kury Kornwalijskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Za pomocą ostrych nożyc kuchennych Usuń grzbiety z kur kornwalijskich.
Obrać skórę kur, a następnie ostrym nożem, wykonać głębokie nacięcia w odstępach 1 cala na całym ciele
Połóż kurę z piersiami skierowanymi do góry. Naciśnij mocno na środku piersi, aż wishbone pęknięcia i leżą płasko. Ułóż nogi tak, aby były skierowane w górę w kierunku górnej części piersi. Użyj dwóch długich metalowych lub drewnianych szaszłyków, aby zabezpieczyć nogi i piersi na miejscu.
Umieść w dużym naczyniu do pieczenia.
Połącz kminek, papryka, kolendra, kurkuma, cayenne, achiote, czosnek, imbir, jogurt, sok z cytryny i sól w dużej misce i ubijaj, aby połączyć.
Zalać marynatą kury kornwalijskie, używając rąk do pokrycia każdej powierzchni. przykryć luźno i przechowywać w lodówce. Przechowywać w lodówce i pozostawić do marynowania przez co najmniej 4 godziny i do 8, obracając od czasu do czasu.
Zapal duży rozrusznik kominowy pełen węgla drzewnego i pozwól spalić, aż wszystkie węgle zostaną zapalone.
Rozprowadź węgle równomiernie pod jedną stroną grilla i ustaw ruszt grillowy na miejscu. Przykryć i pozostawić do podgrzania przez 5 minut.
Ruszty grillowe szczotkowe czyste.
Wytrzyj nadmiar marynaty z kur, a następnie umieść mięsistą stronę w dół bezpośrednio nad węglami. Przykryć częściowo i pozostawić do gotowania, aż głęboko zwęglone z pierwszej strony, 7 do 10 protokół. Odwróć i kontynuuj gotowanie, aż kury zarejestrują 63° w najgrubszej części piersi i 165 do170 w nogach, o 5 minut dłużej (w przypadku większych kurcząt przenieś na chłodniejszą stronę grilla, przykryj i kontynuuj gotowanie, aż osiągnie pożądaną temperaturę).
Wyjmij kury na dużą deskę do krojenia, namiot luźno z folią i pozostaw na pięć minut.
Wyjąć szaszłyki i za pomocą ciężkiego noża lub tasak, posiekać każdą kurę na 8 porcji wielkości kawałki.
Podawać natychmiast z cebulą, kolendrą, limonką i świeżym naanem.