Pieczone kurczaki w stylu Tandoor lub kury kornwalijskie

Pieczone kurczaki w stylu Tandoor lub kury kornwalijskie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaków z grilla w stylu Tandoor lub Kur kornwalijskich. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1056 kalorii, 84g białka, oraz 69g tłuszczu każdy. Na 5,12 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cebuli, kury kornwalijskiej gry, jogurt i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Arbuz, lemoniada i jagodowe lody jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. 521 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kury Korniszonowe W Stylu Adobo, Pieczone kury po Marokańsku z warzywami, oraz Grillowane Kury Kornwalijskie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Za pomocą ostrych nożyc kuchennych Usuń grzbiety z kur kornwalijskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kury KornwalijskieKury Kornwalijskie
2
Obrać skórę kur, a następnie ostrym nożem, wykonać głębokie nacięcia w odstępach 1 cala na całym ciele
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
Połóż kurę z piersiami skierowanymi do góry. Naciśnij mocno na środku piersi, aż wishbone pęknięcia i leżą płasko. Ułóż nogi tak, aby były skierowane w górę w kierunku górnej części piersi. Użyj dwóch długich metalowych lub drewnianych szaszłyków, aby zabezpieczyć nogi i piersi na miejscu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami
4
Umieść w dużym naczyniu do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
5
Połącz kminek, papryka, kolendra, kurkuma, cayenne, achiote, czosnek, imbir, jogurt, sok z cytryny i sól w dużej misce i ubijaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KurkumaKurkuma
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Zalać marynatą kury kornwalijskie, używając rąk do pokrycia każdej powierzchni. przykryć luźno i przechowywać w lodówce. Przechowywać w lodówce i pozostawić do marynowania przez co najmniej 4 godziny i do 8, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kury KornwalijskieKury Kornwalijskie
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
7
Zapal duży rozrusznik kominowy pełen węgla drzewnego i pozwól spalić, aż wszystkie węgle zostaną zapalone.
8
Rozprowadź węgle równomiernie pod jedną stroną grilla i ustaw ruszt grillowy na miejscu. Przykryć i pozostawić do podgrzania przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
9
Ruszty grillowe szczotkowe czyste.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
Wytrzyj nadmiar marynaty z kur, a następnie umieść mięsistą stronę w dół bezpośrednio nad węglami. Przykryć częściowo i pozostawić do gotowania, aż głęboko zwęglone z pierwszej strony, 7 do 10 protokół. Odwróć i kontynuuj gotowanie, aż kury zarejestrują 63° w najgrubszej części piersi i 165 do170 w nogach, o 5 minut dłużej (w przypadku większych kurcząt przenieś na chłodniejszą stronę grilla, przykryj i kontynuuj gotowanie, aż osiągnie pożądaną temperaturę).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny Goya®Sok Z Cytryny Goya®
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
11
Wyjmij kury na dużą deskę do krojenia, namiot luźno z folią i pozostaw na pięć minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
12
Wyjąć szaszłyki i za pomocą ciężkiego noża lub tasak, posiekać każdą kurę na 8 porcji wielkości kawałki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
CleaverCleaver
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
13
Podawać natychmiast z cebulą, kolendrą, limonką i świeżym naanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
NaanNaan
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia43
Magazyn