Pieczone kurczaki w stylu Tandoor lub kury kornwalijskie

Pieczone kurczaki w stylu Tandoor lub kury kornwalijskie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaków z grilla w stylu Tandoor lub Kur kornwalijskich. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1056 kalorii, 84g białka, oraz 69g tłuszczu każdy. Na 5,12 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cebuli, kury kornwalijskiej gry, jogurt i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Arbuz, lemoniada i jagodowe lody jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. 521 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kury Korniszonowe W Stylu Adobo, Pieczone kury po Marokańsku z warzywami, oraz Grillowane Kury Kornwalijskie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Za pomocą ostrych nożyc kuchennych Usuń grzbiety z kur kornwalijskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kury KornwalijskieKury Kornwalijskie
2
Obrać skórę kur, a następnie ostrym nożem, wykonać głębokie nacięcia w odstępach 1 cala na całym ciele
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
3
Połóż kurę z piersiami skierowanymi do góry. Naciśnij mocno na środku piersi, aż wishbone pęknięcia i leżą płasko. Ułóż nogi tak, aby były skierowane w górę w kierunku górnej części piersi. Użyj dwóch długich metalowych lub drewnianych szaszłyków, aby zabezpieczyć nogi i piersi na miejscu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami
4
Umieść w dużym naczyniu do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
5
Połącz kminek, papryka, kolendra, kurkuma, cayenne, achiote, czosnek, imbir, jogurt, sok z cytryny i sól w dużej misce i ubijaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KurkumaKurkuma
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Zalać marynatą kury kornwalijskie, używając rąk do pokrycia każdej powierzchni. przykryć luźno i przechowywać w lodówce. Przechowywać w lodówce i pozostawić do marynowania przez co najmniej 4 godziny i do 8, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kury KornwalijskieKury Kornwalijskie
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
7
Zapal duży rozrusznik kominowy pełen węgla drzewnego i pozwól spalić, aż wszystkie węgle zostaną zapalone.
8
Rozprowadź węgle równomiernie pod jedną stroną grilla i ustaw ruszt grillowy na miejscu. Przykryć i pozostawić do podgrzania przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
9
Ruszty grillowe szczotkowe czyste.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
10
Wytrzyj nadmiar marynaty z kur, a następnie umieść mięsistą stronę w dół bezpośrednio nad węglami. Przykryć częściowo i pozostawić do gotowania, aż głęboko zwęglone z pierwszej strony, 7 do 10 protokół. Odwróć i kontynuuj gotowanie, aż kury zarejestrują 63° w najgrubszej części piersi i 165 do170 w nogach, o 5 minut dłużej (w przypadku większych kurcząt przenieś na chłodniejszą stronę grilla, przykryj i kontynuuj gotowanie, aż osiągnie pożądaną temperaturę).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
11
Wyjmij kury na dużą deskę do krojenia, namiot luźno z folią i pozostaw na pięć minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
12
Wyjąć szaszłyki i za pomocą ciężkiego noża lub tasak, posiekać każdą kurę na 8 porcji wielkości kawałki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
CleaverCleaver
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
13
Podawać natychmiast z cebulą, kolendrą, limonką i świeżym naanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
NaanNaan
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia43
Magazyn