Pieczone kotlety jagnięce z sosem Likierowo-miętowo-pomarańczowym i białymi szparagami
Pieczone kotlety jagnięce z miętowo-pomarańczowym sosem Likierowym i białymi szparagami to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.21 za porcję. Jedna porcja zawiera 1179 kalorii, 37g białka, oraz 104g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz bulion wołowy, koszerną sól i pieprz, jagnięcinę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kotlety Jagnięce Z Grilla W Sosie Pomarańczowo-Miętowym Jogurtowym, Kotlety jagnięce pieczone z miętą Chimichurri, oraz Kotlety jagnięce pieczone z białą fasolą i szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do sosu: na patelni saute dodać likier pomarańczowy.
Wlać alkohol do patelni i ostrożnie zapalić zapałką lub kliknąć zapalniczkę. Umieść patelnię na górze pieca na średnim ogniu i delikatnie obracaj, aby zmniejszyć płomienie.
Dodać bulion mięty i wołowiny i zmniejszyć o połowę. SOS udekorować masłem i doprawić solą i pieprzem. Trzymaj się. Dla jagnięciny: Rozgrzej piekarnik do pieczenia.
Jagnięcinę posypać solą, pieprzem i rozmarynem. Grillować jagnięcinę 2 minuty na stronę dla średnio rzadkich.
Wyjmij i pozostaw 5 minut pod folią.
Rozgrzać patelnię saute na średnim ogniu.
Dodać masło, oliwa z oliwek i szparagi i saute, aż szparagi Jest al dente, o 7 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Na talerz ułożyć od 2 do 3 kotletów jagnięcych, skropić sosem i udekorować szparagami.