Pieczone kotlety jagnięce z Charmoulą i szparagami na patelni
Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.03 za porcję. Jedna porcja zawiera 122 kalorie, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś liście kolendry, węgierską paprykę, pieprz cayenne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowane Kotlety Jagnięce Charmoula, Grillowane Kotlety Jagnięce Charmoula, oraz Grillowane kotlety jagnięce z Charmoulą.
Instrukcje
1
Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodać nasiona kminku i tosty, aż aromatyczne i nieco ciemniejsze, mieszając od czasu do czasu, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kminku
Tosty
3
Transfer do procesora.
4
Dodać pietruszkę i kolejne 6 składników do procesora. Używając włączników on / off, przetwarzaj, aż powstanie gruboziarnista pasta. Podczas pracy maszyny stopniowo dodawaj 4 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Olej Do Smażenia
5
Przenieść 2 łyżki charmoula do małej miseczki; ubić sok z cytryny i pozostałe 2 łyżki oleju. Przykryć i schłodzić do podania z jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Jagnięcina
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Przenieś pozostałą charmoulę do dużej, zamykanej plastikowej torby.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
2
Dodaj kotlety jagnięce; uszczelnij worek i obróć, aby dobrze płaszcz. Chill co najmniej 4 godziny i do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlet Jagnięcy
3
Niech jagnięcina i sos charmoula w misce stać w temperaturze pokojowej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Rozgrzej piekarnik do 260°. Linia obramowana blachą do pieczenia folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Folia Aluminiowa
Piekarnik
5
Umieść stojak na przygotowanej blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
6
Jagnięcinę ułożyć na stelażu i posypać solą i pieprzem. Pieczeń, aż termometr włożony do centrum rejestry 54° średnio rzadkie, o 13 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
7
Przełożyć jagnięcinę na talerz. Namiot z folią i pozostaw 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
8
W międzyczasie roztopić masło z 1 łyżką oleju w ciężkiej dużej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodać szparagi i smażyć do miękkości, często mieszając, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
10
Dodaj szalotkę i skórkę z cytryny. Sauté 1 minuta. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Skórka Z Cytryny
Szalotka
11
Umieścić 2 kotlety jagnięce na każdym z 4 talerzy. Szparagi podzielić między talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlet Jagnięcy
Szparagi
12
Skropić jagnięcinę i szparagi sosem charmoula, przerzucając pozostały sos obok.