Pieczone klopsiki wieprzowe z grzybami czosnkowymi
Pieczone klopsiki wieprzowe z grzybami czosnkowymi zabierają około 40 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 867 kalorii, 34g białka, oraz 57 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.61 za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 11 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pot crème fraîche, ząbki czosnku, pietruszka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest doskonałe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Pieczarki pieczone na maśle czosnkowym-Grzyby Noah, Pieczone czosnkowo-ziołowe klopsiki, oraz Pieczone Pieczarki Nadziewane Czosnkiem.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Przełóż wieprzowinę, cebulę, połowę natki pietruszki i skórkę z cytryny do robota kuchennego z dużą ilością pieprzu i odrobiną soli, jeśli chcesz, a następnie pulsuj, aż dobrze wymieszasz.
Uformuj mięso na 25-30 kulek i włóż do dużej puszki do pieczenia. Grzyby ułożyć w oddzielnej ognioodpornej puszce do pieczenia, posypać czosnkiem i skropić olejem, solą i pieprzem. Klopsiki pieczemy przez 25 minut, po 10 minutach dodając grzyby na półce poniżej.
Przenieś puszkę z grzybami do płyty grzewczej. Wymieszać z sherry i crme frache i doprowadzić do delikatnego duszenia. Wymieszać klopsiki, a następnie wyłożyć je na duże ciepłe naczynie.
Podawać posypane pozostałą natką pietruszki, grubo posiekaną.