Pieczone kardamon gruszki i morele
Pieczone gruszki kardamon i morele to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 347 kalorii, 8G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką miód, morele, kiełki pszenicy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 37%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Kardamon Pieczone Gruszki, Mus jogurtowy kardamonowy z morelami, oraz Gotowane Morele Z Wanilianem I Kardamonem.
Instrukcje
Masło pokroić na małe kawałki. W 8-lub 9-calowej kwadratowej patelni wymieszaj masło z owsem, kiełkami pszenicy, brązowym cukrem i migdałami.
Piec w piekarniku 350, aż mieszanina jest lekko rumiane i chrupiące, 10 do 15 minut; wymieszać kilka razy.
W międzyczasie, na patelni 2-do 3-quart, połączyć miód, sok z cytryny, wanilia, ekstrakt migdałowy, kardamon, morele i 2 łyżki wody. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.
Obrać, połówki i rdzeń gruszek.
Ułóż gruszki, ścięte z boku, w płytkiej zapiekance 2 do 2 1/2 kwarty. Łyżka mieszanki miodowo-morelowej na gruszkach i szczelnie przykryć zapiekankę.
Piec, aż gruszki będą miękkie po przekłuciu, 35 do 40 minut.
Łyżka gruszek, moreli i soków równo do szerokich misek.
Do każdej porcji dodajemy Gałki mrożonego jogurtu i posypujemy polewą.