Pieczone, karczochy z cebulą, cytryną, oliwkami Kalamata i rozmarynem

Pieczone, karczochy z cebulą, cytryną, oliwkami Kalamata i rozmarynem
Pieczone, karczochy z cebulą, cytryną, oliwkami Kalamatan i rozmarynem to bezmleczne przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 632 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.71 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz cytrynę, czosnek, liście rozmarynu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczone w piekarniku udka z kurczaka z cytryną z karczochami i oliwkami Kalamatan, W pracy: śródziemnomorski Pieczony kurczak z oliwkami Kalamatan, oraz Brokuły z cytryną, oliwkami Kalamatan i kaparami.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. wrzucić cebulę z około ½ szklanki oliwy z oliwek i około 1 ½ łyżeczki soli morskiej
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Dodać czosnek, oliwki i rozmaryn.Wrzucić plastry cytryny z mieszaniny cebuli, dodać białe wino, i odstawić do niech cebula zmiękczyć i "płacz" ich wilgoci podczas przycinania karczochy.Przyciąć dno łodygi każdego karczocha lekko, pozostawiając jak najwięcej przymocowanych, a następnie ostrożnie obrać łodygę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
3
Usunąć mocno uszkodzone lub suche zewnętrzne liście. Przycinaj ciernie nożyczkami lub odcinaj je ostrym nożem do parkowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4
Przetnij karczoch na pół, a następnie użyj łyżki ze stali nierdzewnej lub noża do parkowania, aby wyrzeźbić i usunąć ostry dławik, pozostawiając mięsisty spód nienaruszony. Spłucz w zimnej wodzie; nie odpływaj dobrze-odrobina wody między liśćmi pomaga upewnić się, że karczochy gotują dokładnie i równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
5
Posypać karczochy solą, ściskając i składając je tak, aby część soli spadła między liśćmi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
6
Skropić i natrzeć pozostałą oliwą, aby dokładnie pokryć, a następnie wycisnąć połówki, aby można było natrzeć i natrzeć trochę oleju między liśćmi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
7
Rozprowadź soczystą mieszankę cebuli o 1 ½ cala głębokości w dużym, ognioodpornym naczyniu do pieczenia (takim jak 10 - przez 14-calową patelnię lasagne). Płyn powinien mieć głębokość około ½ cala; jeśli nie, dodaj trochę wody. Nestle karczochy wyciąć bok w dół w łóżku cebuli. Będą zatłoczone.Przykryj szczelnie-najpierw papierem do pieczenia, potem folią, matową stroną-i piecz, aż łatwo wyciągniesz drugi poziom liścia, a miąższ u jego podstawy będzie delikatny. Zwykle zajmuje to około 1 ½ godziny; dokładny rozmiar karczochów, a także wykonanie naczynia do pieczenia i piekarnika, wpłynie na czas gotowania. Należy pamiętać, że najbardziej zewnętrzna warstwa liści pojawi się trochę skórzaste, ale smaczne i jadalne.Gdy testowy liść jest delikatny, podnieś temperaturę piekarnika do 400 stopni F, Odkryj i piecz przez około 15 minut dłużej, aby skoncentrować smaki i lekko brązowe końcówki warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
8
Podawać na gorąco, ciepło lub na zimno, jak jest, lub z domowym majonezem przyprawionym cytryną, czosnkiem lub kilkoma posiekanymi filetami anchois. Dołącz jakiś dobry chrupiący chleb do nabierania mieszanki cebuli, lub wrzucić cebulę z niektórych gotowanego makaronu służyć na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka SzparagowaGotowa Fasolka Szparagowa
Makaron GotowanyMakaron Gotowany
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwekłyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
TrudnośćNormalny
Gotowe W5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn