Pieczone kanapki z serem grillowanym Tom i Jack
Przepis Roasted Tom and Jack Grilled Cheese Sandwiches można przygotować w około 55 minut . Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 2,1 dolara za porcję. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis wegetariański lakto ovo ma 358 kalorii , 7 g białka i 25 g tłuszczu na porcję. Niewiele osób wykonało ten przepis, a jedna osoba powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Ten przepis z Foodnetwork wymaga oliwy z oliwek, liści kolendry, chleba i cebuli. Czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Sprawdza się dobrze jako niedroga przystawka. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 35% , co jest raczej złym wynikiem. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Bitter Gourd Boiled With Pork Ribs (Ma-Ra Tom Ka-Dook Mou) , Grilled Chicken & Eggplant Sandwiches i Grilled Fish Sandwiches .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita.
W małej misce skrop pomidory olejem i dopraw solą i pieprzem do smaku. Wyłóż blachę do pieczenia papierem pergaminowym i umieść na niej kratkę chłodzącą. Ułóż plasterki pomidorów na kratce. Piecz, aż pomidory zaczną karmelizować się na brzegach, 20 do 25 minut.
Wyjąć i pozostawić do ostygnięcia, a następnie delikatnie posiekać.
Połóż kolendrę, cebulę, skórkę z limonki i szczyptę soli na desce do krojenia. Siekaj energicznie, aż będą drobno posiekane i połączone.
Dodaj pokrojone pomidory i wymieszaj.
Na patelni grillowej lub patelni do smażenia wystarczająco dużej, aby zmieściły się kanapki, dodaj połowę masła na średnio-wysokim ogniu. Przygotuj kanapki bezpośrednio na grillu, kładąc 1 kromkę chleba na patelni, upewniając się, że chleb jest zwilżony masłem. Na wierzchu połóż plaster sera, równomiernie posyp 1 łyżką mieszanki cebulowo-pomidorowej, drugi plaster sera, a następnie przykryj kolejnym kawałkiem chleba. Powtórz dla pozostałych kanapek, delikatnie dociskając każdą kanapkę szpatułką. Gdy ser zacznie się trochę topić, sprawdź kolor spodu kanapki i jeśli jest złotobrązowy, delikatnie obróć.
Drugą połowę masła posmaruj brzegi kanapki i delikatnie dociśnij, jednocześnie opiekając drugą stronę.
Zdjąć, gdy spód będzie miał złotobrązowy kolor, a ser się roztopi, około 4 minuty. Ułożyć na talerzach i podawać.