Pieczone jabłka z sosem Rumowo-karmelowym
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Pieczone jabłka z sosem Rumowo-karmelowym mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 201 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz lody vanillan, pieczenia jabłek, karmel polewa, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Pieczone Jabłka Z Sosem Karmelowym, Nadziewane migdałami pieczone jabłka z sosem karmelowo-jabłkowym, oraz Karmelowe Pieczone Jabłka.
Instrukcje
Wytnij cienki plasterek od dołu i góry każdego jabłka. Za pomocą noża do parowania lub Apple corer usuń rdzeń z każdego jabłka.
W 8-lub 9-calowym kwadratowym naczyniu do mikrofalówki umieść jabłka w pozycji pionowej.
Jabłka zalać 2 łyżkami wody. Okładka z folii mikrofalowej, składany z powrotem jedną krawędź lub narożnik 1/4 cala do odpowietrzania pary. Kuchenka mikrofalowa na wysoki 8 do 10 minut lub do jabłek są miękkie. Rezerwy 1 łyżka płynu do gotowania.
Przeciąć każde jabłko na pół.
Umieść 2 połówki jabłek w każdej pojedynczej misce do serwowania. Do każdej porcji łyżka 1/4 szklanki lodów między połówkami jabłek. W małej misce wymieszać polewę karmelową, 1 łyżkę płynu do gotowania i rum; zalać jabłkami.