Pieczone jabłka z sosem maślanym
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Pieczone jabłka z sosem maślanym mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 379 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz SOS maślany, cukier, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Pieczone nektaryny z kremem maślanym, Faszerowane jabłka z sosem budyniowym, oraz Ciasto maślane Makowe z prażonymi truskawkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić jabłka z sokiem z cytryny do płaszcza równomiernie w małej misce.
Rozprowadzić roztopione masło w równomiernej warstwie na dnie 15-x 10-calowy patelni jellyroll lub dużej patelni żaroodpornej; posypać 1/4 szklanki cukru.
Przenieść jabłka do jellyroll patelni, wyciąć bok w dół, zastrzegając sok z cytryny pozostały w misce.
Połącz cydr jabłkowy i waniliowy z sokiem z cytryny pozostawionym w misce; wlej jabłka i na patelnię.
Jabłka posypać pozostałym 1/4 szklanki cukru. Piecz w temperaturze 400 przez 35 do 45 minut lub do momentu, gdy jabłka będą miękkie, a mieszanina soku zacznie karmelizować, fastrygując co 15 minut.
Podawać na ciepło w basenie z sosem z maślanki i płynem z patelni łyżką na wierzchu.