Pieczone jabłka z rumem

Pieczone jabłka z rumem
Pieczone jabłka z rumem mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 432 kalorie, 3G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz lody rum z rodzynkami, wodę, babcię smith i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Grillowany Pierścień Ananasowy Rum Sundae # SummerDessertWeek, Najlepsze Pieczone Jabłka, oraz Pieczone jabłka.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Są one tak satysfakcjonujące i nie łamią banku kalorii, jeśli są spożywane bez lodów. Mogą być również wykonane bez rumu. Zaproponowałam lody rum rodzynkowe, bo uwielbiam to połączenie, ale lody waniliowe lub nawet sorbet cytrynowy byłyby tak samo pyszne.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Sorbet CytrynowySorbet Cytrynowy
RodzynkiRodzynki
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
3
Do glazury: w średnim rondlu połącz ciemnobrązowy cukier, rum, wodę, 1/2 łyżeczki soli, gałkę muszkatołową, cynamon i goździki. Wymieszać, aby wymieszać i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Gotować i zmniejszyć przez 3 do 4 minut, aby cukier i inne składniki do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciemnobrązowy CukierCiemnobrązowy Cukier
CynamonCynamon
GoździkiGoździki
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
GlazuraGlazura
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Przygotuj jabłka: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. w naczyniu do pieczenia wystarczająco dużym, aby pomieścić wszystkie jabłka, ułóż jabłka w jednej warstwie. Włóż laskę cynamonu do wnęki wykonanej z rdzeni każdego jabłka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
Na jabłka polewamy glazurą i polewamy je kawałkami masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
MasłoMasło
GlazuraGlazura
6
Dodaj cydr na dno naczynia i umieść go na środku piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
CydrCydr
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Gotować jabłka, fastrygowanie je od czasu do czasu, 25 do 30 minut, lub aż będą miękkie, ale nie papkowate. Uwaga kucharza: Mniejsze jabłka zajmą mniej czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
8
Podawać z gałkami lodów lub śmietany, w razie potrzeby lub po prostu samodzielnie. Są również pyszne resztki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
LodyLody
TrudnośćTwardy
Gotowe W48 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn