Pieczone jabłka z rumem mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 432 kalorie, 3G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz lody rum z rodzynkami, wodę, babcię smith i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Grillowany Pierścień Ananasowy Rum Sundae # SummerDessertWeek, Najlepsze Pieczone Jabłka, oraz Pieczone jabłka.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Są one tak satysfakcjonujące i nie łamią banku kalorii, jeśli są spożywane bez lodów. Mogą być również wykonane bez rumu. Zaproponowałam lody rum rodzynkowe, bo uwielbiam to połączenie, ale lody waniliowe lub nawet sorbet cytrynowy byłyby tak samo pyszne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
Sorbet Cytrynowy
Rodzynki
Miód Cytrusowy
3
Do glazury: w średnim rondlu połącz ciemnobrązowy cukier, rum, wodę, 1/2 łyżeczki soli, gałkę muszkatołową, cynamon i goździki. Wymieszać, aby wymieszać i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Gotować i zmniejszyć przez 3 do 4 minut, aby cukier i inne składniki do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciemnobrązowy Cukier
Cynamon
Goździki
Gałka Muszkatołowa
Glazura
Cukier
Woda
Sól
Miód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Przygotuj jabłka: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. w naczyniu do pieczenia wystarczająco dużym, aby pomieścić wszystkie jabłka, ułóż jabłka w jednej warstwie. Włóż laskę cynamonu do wnęki wykonanej z rdzeni każdego jabłka.
Dodaj cydr na dno naczynia i umieść go na środku piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cydr
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Gotować jabłka, fastrygowanie je od czasu do czasu, 25 do 30 minut, lub aż będą miękkie, ale nie papkowate. Uwaga kucharza: Mniejsze jabłka zajmą mniej czasu.