Pieczone jabłka z porzeczkami i Sauternami
Jeśli masz w pobliżu 1 godzina do spędzenia w kuchni zapiekane jabłka z porzeczkami i Sauternes mogą być spektakularnym bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 245 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Mieszanka sauternes, porzeczki, gałązki tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Pieczone gruszki z sosem budyniowym Sauternes, Dorsz Pieczony Z Porzeczkami, oraz Pieczone Gruszki Z Porzeczkami I Cynamonem.
Instrukcje
Ułóż jabłka w naczyniu do pieczenia o wymiarach 8 na 10 cali, pozostawiając przestrzeń między nimi. Napełnij każdą wnękę jabłka 2 łyżkami porzeczek.
Posypać brązowym cukrem jabłka i do naczynia.
Podsmażyć na jabłkach i dodać gałązkę tymianku do naczynia.
Przykryć folią i piec 45 minut, lub do momentu, gdy jabłka będą miękkie, ale nadal trzymając swój kształt.
Przełożyć na talerze i skropić sokami z patelni.
Udekoruj gałązkami tymianku i podawaj z jogurtem.