Pieczone Jabłka Z Boczniakami
Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 194 kalorie. Na $3.3 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Mieszanka soli i pieprzu, cytryny, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Boczniaki Z Grilla, Makaron z serem (z szynką i boczniakami), oraz Wieprzowina z boczniakami.
Instrukcje
Spray małe, płytkie naczynie do pieczenia tylko wystarczająco duże, aby pomieścić jabłka z oleju roślinnego gotowania sprayu.
Wytnij cienki plasterek z góry każdego jabłka. Za pomocą małej łyżki zeskrobać miąższ jabłka, pozostawiając skorupę o grubości 1/4 cala. Natrzyj i zwilż kubki jabłek z cytryną, aby zniechęcić do brązowienia. Usunąć skórkę z wierzchołków jabłek i nasiona z rdzeni i drobno posiekać miąższ jabłka.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni nonstick.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać posiekane jabłko i boczniaki, doprawić solą i pieprzem. Gotować mieszaninę na umiarkowanie wysokim ogniu, aż ciecz odparuje, około 5 minut. Wymieszać z ziołami.
Doprawić jabłka solą i pieprzem. Łyżkę mieszanki grzybowej do kubków, lekko ją pokrywając. Jabłka układamy w przygotowanym naczyniu do pieczenia i zalewamy je cydrem.
Piec w piekarniku przez 45 minut do 1 godziny, lub aż jabłka będą miękkie; jeśli zaczną brązowieć podczas gotowania, przykryj je folią.