Pieczone jabłka Nadziewane miodem, migdałami i imbirem
Pieczone jabłka Nadziewane miodem, migdałami i imbirem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 498 kalorii, 27g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na $2.59 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz migdały, skórkę cytrynową, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest solidne. Spróbuj Wieprzowina miodowo-imbirowa z marchewką i jabłkami, Jabłka Nadziewane Orzechami, Imbirem I Żurawiną, oraz Pieczone Brie z miodem i pokrojonymi migdałami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w małej misce.
Odstawić, aż cukier się rozpuści i nadzienie zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu, około 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 177°. za pomocą małego ostrego noża i zaczynając od strony jabłka w punkcie centralnym, pokrój wokół każdego jabłka, aby szczelina w skórze zapobiegała pękaniu. Używając małego końca melona baller, zgarnij rdzeń i wszystkie nasiona w granicach 1/2 cala od dna.
Jabłka umieścić w pozycji pionowej w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 8x8x2 cali. Łyżka napełniania do wydrążenia każdego jabłka. Kopiec Pozostałe wypełnienie na górze każdego jabłka (niektóre mogą zsuwać się w dół).
Wlać sok wokół jabłek. Masło duży arkusz folii. Naczynie luźno namiotowe z folią, z masłem w dół.
Pieczemy jabłka do miękkości, około 1 godziny. Odkryć i piec, aż jabłka są bardzo miękkie i sos jest bulgotanie gęsto, o 20 minut dłużej.
Jabłka i sos przełożyć na miseczki.