Pieczone jabłka i słodkie ziemniaki w polewie miodowo-Bourbonowej

Pieczone jabłka i słodkie ziemniaki w miodowo-Bourbonowej glazurze mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 377 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka orzechów pekan, mocno brązowy cukier, miód i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 19 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Pieczone słodkie ziemniaki z miodową polewą, Indyk smażony na głębokim tłuszczu z miodem, bourbonem i prażoną glazurą z orzechów pekan, oraz pieczone ziemniaki z jabłkami, kiełbasą i musztardą klonową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć słodkie ziemniaki i umieścić na blasze do pieczenia; ukłuć widelcem.
Piec w 400 przez 1 godzinę lub do prawie miękkości.
Odstawić 45 minut lub do ostygnięcia.
Tymczasem jabłka obieramy i rdzewiejemy. Jabłka pokroić w 1/3 " grube kliny; wrzucić sok z cytryny w misce.
Obrać schłodzone ziemniaki i pokroić 1/3" grubości. Ułóż ziemniaki i jabłka na przemian w wysmarowanym naczyniu do pieczenia 13" x 9".
Pozostałą ilość soku z cytryny zalać ziemniakami i jabłkami.
W rondelku połącz brązowy cukier i 6 kolejnych składników, dobrze mieszając. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu; gotować 2 minuty lub aż lekko zgęstnieje.
Polać ziemniakami i jabłkami.
Piec w temperaturze 400 przez 30 minut.
Wyjąć z piekarnika; polać glazurą na dnie naczynia i posypać orzechami w poprzek góry.
Piec 14 do 15 więcej minut lub aż jabłka wyglądają pieczone. Tuż przed podaniem polewamy glazurą.