Pieczone Jabłka
Pieczone jabłka zajmuje ok. 50 minut od początku do końca. Ten deser ma 263 kalorie, 2G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z prostych przepisów wymaga wody, brązowego cukru, porzeczek i masła. 6229 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pieczone jabłka, Pieczone Jabłka, oraz Pieczone Jabłka.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 190°C.
Wyciąć otwory w jabłkach do farszu: jabłka opłukać i osuszyć. Za pomocą ostrego noża do parkowania lub Apple corer, wyciąć rdzenie, pozostawiając dno 1/2 cala jabłek nienaruszone.
Jeśli używasz noża do parkowania, najpierw Wytnij obszar łodygi, a następnie użyj małej metalowej łyżki, aby zebrać nasiona.
Wyciąć otwory tak, że są one cal lub tak szeroki.
Rzeczy z brązowym cukrem, cynamonem i dodatkami, kropka z masłem:
W małej misce umieścić brązowy cukier, cynamon, porzeczki lub posiekane rodzynki i posiekane orzechy pekan (jeśli są używane) i wymieszać, aby połączyć.
Jabłka umieścić w naczyniu do pieczenia i nadziewać każde jabłko mieszanką farszu cukrowego.
Nasypać cukier kropką masła (ćwierć łyżki stołowej).
Wlać wrzącą wodę na dno naczynia do pieczenia.
Piec w temperaturze 191° (190°C) przez 30 do 45 minut, aż jabłka są gotowane i miękkie, ale nie rozgotowane i papkowate.
Po zakończeniu wyjmij jabłka z piekarnika i zalej je sokami z patelni.
Wspaniale z dodatkiem lodów waniliowych.