Pieczone gruszki z sosem budyniowym Sauternes

Pieczone gruszki z sosem budyniowym Sauternes
Pieczone gruszki z sosem budyniowym Sauternes może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 259 kalorii. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka brązowego cukru, żółtka, cukier granulowany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Francuski w mgnieniu oka: pieczone gruszki Nadziewane Roquefortem i orzechami z syropem Sauternes, Gotowane gruszki w czerwonym winie z sosem waniliowym, oraz Pieczone na cydrze gruszki z sosem toffi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Obrać gruszki, pozostawiając łodygi nienaruszone, a następnie rdzeń od dołu za pomocą noża do melonów lub ostrego małego noża. Wymieszać rodzynki, brązowy cukier, skórki i 2 łyżki
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
RodzynkiRodzynki
MelonMelon
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
3
Sauternes i wypełnić ubytki gruszki mieszaniną. Ustaw gruszki w pozycji pionowej w naczyniu do pieczenia z masłem na tyle dużym, aby je utrzymać i wlej pozostały kubek
Składniki, których będziesz potrzebować
SauternesSauternes
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Sauternes na gruszkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
SauternesSauternes
GruszkaGruszka
5
Przykryć naczynie szczelnie folią i piec w środku piekarnika do miękkości, 30 do 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Przenieść gruszki do naczynia lub talerzy za pomocą metalowej szpatułki, aby utrzymać nadzienie na miejscu i wlać płyn do gotowania przez sito do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Żółtka i granulowany cukier ubić w dużej metalowej misce i dodać gorący płyn do gotowania w strumieniu, stale ubijając. Umieść miskę na patelni z ledwo gotującej się wody i energicznie ubijaj lub bij ręcznym mikserem elektrycznym, aż mieszanina zostanie potrojona w objętości i zarejestruje 160 ° F na termometrze natychmiastowego odczytu, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
8
Gruszki podawać na ciepło z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
SOSSOS
1
* Gruszki można piec 1 dzień wcześniej, schłodzić, a następnie schłodzić, przykryć. Podgrzać w płynie do gotowania, pokryte, w piekarniku 177° aż do ogrzania przez, o 15 minut, przed sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn