Pieczone gruszki z sosem budyniowym Sauternes

Pieczone gruszki z sosem budyniowym Sauternes może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 259 kalorii. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka brązowego cukru, żółtka, cukier granulowany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Francuski w mgnieniu oka: pieczone gruszki Nadziewane Roquefortem i orzechami z syropem Sauternes, Gotowane gruszki w czerwonym winie z sosem waniliowym, oraz Pieczone na cydrze gruszki z sosem toffi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Obrać gruszki, pozostawiając łodygi nienaruszone, a następnie rdzeń od dołu za pomocą noża do melonów lub ostrego małego noża. Wymieszać rodzynki, brązowy cukier, skórki i 2 łyżki
Sauternes i wypełnić ubytki gruszki mieszaniną. Ustaw gruszki w pozycji pionowej w naczyniu do pieczenia z masłem na tyle dużym, aby je utrzymać i wlej pozostały kubek
Przykryć naczynie szczelnie folią i piec w środku piekarnika do miękkości, 30 do 40 minut.
Przenieść gruszki do naczynia lub talerzy za pomocą metalowej szpatułki, aby utrzymać nadzienie na miejscu i wlać płyn do gotowania przez sito do miski.
Żółtka i granulowany cukier ubić w dużej metalowej misce i dodać gorący płyn do gotowania w strumieniu, stale ubijając. Umieść miskę na patelni z ledwo gotującej się wody i energicznie ubijaj lub bij ręcznym mikserem elektrycznym, aż mieszanina zostanie potrojona w objętości i zarejestruje 160 ° F na termometrze natychmiastowego odczytu, 3 do 5 minut.
Gruszki podawać na ciepło z sosem.
* Gruszki można piec 1 dzień wcześniej, schłodzić, a następnie schłodzić, przykryć. Podgrzać w płynie do gotowania, pokryte, w piekarniku 177° aż do ogrzania przez, o 15 minut, przed sosem.