Pieczone gruszki z serem pleśniowym
Pieczone gruszki z serem pleśniowym to bezglutenowy przystawka. Jedna porcja zawiera 306 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 2,26 USD za porcję. 49 osób próbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Mieszanka gruszek anjou, cydru jabłkowego, oliwy z oliwek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na dobry wynik spoonacular 62%. Podobne przepisy są Pieczone gruszki z żurawiną, serem pleśniowym i orzechami włoskimi, Zielona sałatka z pieczonymi gruszkami i serem pleśniowym, oraz Gruszki z serem pleśniowym i Prosciutto.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Gruszki obrać i pokroić wzdłuż na połówki. Za pomocą małego ostrego noża do parowania i ballera z melonem usuń rdzeń i nasiona z każdej gruszki, pozostawiając okrągłą studnię do wypełnienia. Przyciąć mały kawałek z dala od zaokrąglonych boków każdej połowy gruszki, aby siedziały w naczyniu do pieczenia bez chybotania. Wrzucić gruszki z sokiem z cytryny, aby zapobiec ich zbrązowieniu. Ułóż je, core side up, w naczyniu do pieczenia wystarczająco dużym, aby pomieścić gruszki ciasno.
Delikatnie wrzucić pokruszony ser pleśniowy, suszoną żurawinę i orzechy włoskie razem w małej misce. Podziel mieszaninę między gruszki, montując ją na szczycie wcięcia.
W tej samej małej misce połącz cydr jabłkowy, Porto i brązowy cukier, mieszając, aby rozpuścić cukier.
Wlać mieszaninę na i wokół gruszek.
Piecz gruszki, od czasu do czasu zalewając mieszaniną cydru, przez 30 minut lub do miękkości. Odstawić na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Tuż przed podaniem ubić oliwę z oliwek, 1/4 szklanki soku z cytryny i 1/4 szklanki płynu do fastrygowania w dużej misce. Podzielić rukolę na 6 talerzy i ułożyć każdą z połówką gruszki.
Każdą gruszkę skropić płynem do fastrygowania, posypać solą i podawać na ciepło.