Pieczone gruszki z jeżynami, ricottą i cukrem lawendowym
Pieczone gruszki z jeżynami, ricottą i cukrem lawendowym to bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.35 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 367 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz jeżyny, lody waniliowe, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ricotta Crostini z jeżyny Piernikowej, Waniliowe pieczone gruszki z kremem Bourbon i glazurowanymi orzechami pekan (opcje rafinowane bez cukru, Paleo i wegańskie), oraz Miód Lawenda Białe Wino Gotowane Gruszki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 2 składniki zmielić w procesorze, aż lawenda zostanie drobno posiekana. Czy z wyprzedzeniem: cukier lawendowy można wytwarzać 1 miesiąc wcześniej. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.
Rozgrzej piekarnik do 218°. Obficie masłem dużą blachę do pieczenia. W dużej misce wrzucić gruszki, sok z cytryny i 3 łyżki cukru lawendowego.
Przełożyć gruszki, 1 ściętą stronę w dół, na blachę do pieczenia. Pieczeń 20 minut. Obrócić gruszki, umieszczając inne ścięte strony w dół.
Posypać 1 łyżką cukru lawendowego; pieczemy 20 minut. Obrócić gruszki, skórkę w dół. Podgrzej brojlery.
Gruszki posypać 1 łyżką cukru lawendowego. Dusić, aż gruszki zaczną karmelizować, około 8 minut. Ułóż jagody wokół gruszek; posyp 1 łyżką cukru lawendowego. Broil, aż jagody zaczną uwalniać sok, około 5 minut.
Podziel gruszki, jagody i sok między miski. Top z dollop ricotta i służyć.