Pieczone golonki jagnięce z cytryną i ziołami
Pieczone golonki jagnięce z cytryną i ziołami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Przepis ten służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 583 kalorie, 51g białka, oraz 37g tłuszczu na porcję. Na $4.0 za porcję, ten przepis okładki 32% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka majeranku, pietruszki, koszernej soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciastka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 11 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Golonki jagnięce z pomidorami i świeżymi ziołami, Lemon Lamb Shanks With Baby Karczochy, oraz Slow Roasted Lamb Shanks podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób jagnięcinę dzień wcześniej: wykonaj kilka nacięć w goleniach nożem do parowania i wsuń plasterek czosnku do każdej szczeliny.
Włożyć golonki do dużego naczynia do pieczenia, skropić sokiem z cytryny, obrócić do płaszcza, doprawić solą i pieprzem ze wszystkich stron.
W małej misce wymieszać pietruszkę, tymianek i majeranek, a następnie natrzeć zioła na jagnięcinę. Przykryć i odstawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej. Po 30 minutach włóż do piekarnika holenderski piekarnik lub przykryty żaroodporny garnek i rozgrzej do 500 stopni przez co najmniej 30 minut.
Przełożyć golonki na talerz i skropić roztopionym masłem; marynatę odstawić. Ostrożnie wyjąć nagrzany garnek z piekarnika. Pracując szybko, dodaj Trzpienie, upewniając się, że co najmniej jedna strona każdego dotyka gorącego garnka. Zwróć garnek do piekarnika, odsłonięty i umieść pokrywkę na innym stojaku piekarnika, aby utrzymać ciepło. Piecz golonki przez 25 minut.
W międzyczasie zagotować zarezerwowaną marynatę i 1/2 szklanki wody w małym rondlu na średnim ogniu.
Wlać gorącą marynatę na trzpienie, a następnie umieścić duży arkusz folii o dużej wytrzymałości na garnek i przykryć gorącą pokrywką. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni i piecz 45 minut, a następnie zmniejsz temperaturę do 200 stopni i gotuj jeszcze 30 minut. Wyłącz piekarnik i pozostaw jagnięcinę w środku, niezakłócony, aby zakończyć gotowanie, 20 minut.
Wyjmij jagnięcinę z płynu do gotowania i umieść w płytkim naczyniu do pieczenia. Mięso i sos przechowywać w lodówce oddzielnie przez noc.
Gdy jest gotowy do podania, umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 350 stopni.
Szalotki skropić oliwą z oliwek w małym naczyniu do pieczenia i doprawić solą i pieprzem. Owcę luźno przykryć folią.
Piecz jagnięcinę i szalotkę przez 25 do 30 minut, odsłaniając jagnięcinę i lekko szczotkując stopionym masłem po 15 minutach. W międzyczasie, wyrzucić tłuszcz z schłodzonego sosu i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu.
Gotową jagnięcinę i szalotkę skropić sosem i udekorować natką pietruszki.