Pieczone golonki jagnięce z cytryną i ziołami

Pieczone golonki jagnięce z cytryną i ziołami
Pieczone golonki jagnięce z cytryną i ziołami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Przepis ten służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 583 kalorie, 51g białka, oraz 37g tłuszczu na porcję. Na $4.0 za porcję, ten przepis okładki 32% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka majeranku, pietruszki, koszernej soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciastka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 11 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Golonki jagnięce z pomidorami i świeżymi ziołami, Lemon Lamb Shanks With Baby Karczochy, oraz Slow Roasted Lamb Shanks podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrób jagnięcinę dzień wcześniej: wykonaj kilka nacięć w goleniach nożem do parowania i wsuń plasterek czosnku do każdej szczeliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2
Włożyć golonki do dużego naczynia do pieczenia, skropić sokiem z cytryny, obrócić do płaszcza, doprawić solą i pieprzem ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
3
W małej misce wymieszać pietruszkę, tymianek i majeranek, a następnie natrzeć zioła na jagnięcinę. Przykryć i odstawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej. Po 30 minutach włóż do piekarnika holenderski piekarnik lub przykryty żaroodporny garnek i rozgrzej do 500 stopni przez co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
4
Przełożyć golonki na talerz i skropić roztopionym masłem; marynatę odstawić. Ostrożnie wyjąć nagrzany garnek z piekarnika. Pracując szybko, dodaj Trzpienie, upewniając się, że co najmniej jedna strona każdego dotyka gorącego garnka. Zwróć garnek do piekarnika, odsłonięty i umieść pokrywkę na innym stojaku piekarnika, aby utrzymać ciepło. Piecz golonki przez 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
W międzyczasie zagotować zarezerwowaną marynatę i 1/2 szklanki wody w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
6
Wlać gorącą marynatę na trzpienie, a następnie umieścić duży arkusz folii o dużej wytrzymałości na garnek i przykryć gorącą pokrywką. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni i piecz 45 minut, a następnie zmniejsz temperaturę do 200 stopni i gotuj jeszcze 30 minut. Wyłącz piekarnik i pozostaw jagnięcinę w środku, niezakłócony, aby zakończyć gotowanie, 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Wyjmij jagnięcinę z płynu do gotowania i umieść w płytkim naczyniu do pieczenia. Mięso i sos przechowywać w lodówce oddzielnie przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
8
Gdy jest gotowy do podania, umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 350 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
9
Szalotki skropić oliwą z oliwek w małym naczyniu do pieczenia i doprawić solą i pieprzem. Owcę luźno przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
10
Piecz jagnięcinę i szalotkę przez 25 do 30 minut, odsłaniając jagnięcinę i lekko szczotkując stopionym masłem po 15 minutach. W międzyczasie, wyrzucić tłuszcz z schłodzonego sosu i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
11
Gotową jagnięcinę i szalotkę skropić sosem i udekorować natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
12
Zdjęcia: Con Poulos
TrudnośćEkspert
Gotowe W11 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia28
Magazyn