Pieczone Gnocchi warzywne ze szpinakiem-ziołowym Pesto
Pieczone warzywne Gnocchi ze szpinakiem-ziołowym Pesto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 437 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.51 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz szpinak dla niemowląt, świeżo parmezan, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Pieczone Gnocchi warzywne ze szpinakiem-ziołowym Pesto, Pieczone Gnocchi warzywne z redukcją balsamiczną, oraz Linguine ze szpinakiem-ziołowe Pesto.
Instrukcje
Pokroić squash na 1-calowe kawałki.
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż; usunąć nasiona. Wymieszać razem squash, papryka, olej, sól, i mielony pieprz. Ułożyć warzywa w jednej warstwie na patelni z galaretką i piec 15 minut. Wymieszać i piec 5 minut lub do miękkości i złoty.
Gotować gnocchi zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu w holenderskim piekarniku; odcedzić. Wróć do holenderskiego pieca.
Dodaj szpinak-ziołowe Pesto do gnocchi, i wrzucić do herbu.
Dodać mieszankę squasha i szpinaku, i delikatnie wrzucić do połączenia.
* Można zastąpić średniej wielkości skorupki makaronu.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla Gnocchi. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Santa Margherita Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon