Pieczone figi ze świeżą ricottą
Pieczone figi ze świeżym Ricottanem to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 21g białka, oraz 4G tłuszczu. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 26 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Mieszanka greckiego jogurtu, miodu, zmielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Millefeuille ze świeżych figi i ricotty, Millefeuille Ze Świeżych Figi I Ricotty, oraz Ricotta Ze Świeżymi Figami I Słodkimi Migdałami.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Umieść figi, pokrój bok do góry, w naczyniu do pieczenia. Roztopić masło w małym rondlu na małym ogniu i ubić miód, cynamon i sól.
Skropić gorące masło miodowe na fig i piec w piekarniku, aż bardzo miękkie, 10 do 15 minut.
Podzielić świeżą ricottę lub jogurt beztłuszczowy między 4 Dania i top z ciepłymi figami i sosem. Smacznego!
Uwaga kucharza: te gorące figi są naprawdę świetne nad mieszanymi zieleniami lub nawet na opiekanej bagietce jako crostini!