Pieczone figi z Grand Marnier i bitą śmietaną
Pieczone figi z Grand Marnier i bitą śmietaną mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 284 kalorie, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, grand marnier, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Domowe ciasto truskawkowe z bitą śmietaną Grand Marnier, Babeczki z mąki kukurydzianej o smaku pomarańczowym i bitej śmietanie Grand Marnier, oraz Cytrusowe ciasto dyniowe z kremem Grand Marnier dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Nakłuć dno każdego fig kilka razy i stoją figi w maślanym 9-do 10-calowym ognioodpornym naczyniu zapiekanym lub patelni żaroodpornej.
Figi posypać 1/3 szklanki cukru, następnie dodać wodę do naczynia.
Figi piec w środku piekarnika, dwa razy fastrygując sokami z patelni, do miękkości, około 30 minut.
Przenieść naczynie do płyty kuchennej, następnie dodać 1/4 szklanki Grand Marnier i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu.
Zdjąć z ognia i ostrożnie rozpalić soki z patelni. Po ustąpieniu płomieni soki powinny być syropowe. Jeśli soki z patelni są zbyt cienkie, przenieś figi do płytkiej miseczki, a następnie gotuj soki, aż będą syropowate i lekko zgęstniałe, 3 do 5 minut i zalej figami.
Ubij śmietanę z pozostałymi 2 łyżkami cukru i łyżką likieru za pomocą miksera elektrycznego, aż utrzyma miękkie szczyty.
Podawać figi, ciepłe lub w temperaturze pokojowej, z syropem i śmietaną.