Pieczone Chimichangas
Pieczone Chimichangas to meksykański przepis, który serwuje 6. Za $1.45 za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 410 kalorii, 27g białka, oraz 12g tłuszczu. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz pod ręką granulki bulionu z kurczaka, pierś z kurczaka, salsę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 62%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Pieczone Chimichangas, Pieczone Chimichangas, oraz Pieczone Chimichangas.
Instrukcje
Na patelni nieprzywierającej dusić kurczaka, salsę, cebulę, kminek i oregano, aż zostanie podgrzany, a większość płynu wyparuje.
Umieść 1/2 szklanki mieszanki kurczaka na środku każdej tortilli; na wierzchu 2 łyżki sera. Złóż boki i końce nad nadzieniem i zwiń.
Umieść szew stroną do dołu w 13-calowym. x 9-w. naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania.
Piec bez przykrycia w temperaturze 425° przez 15 minut lub do lekkiego zrumienienia.
Tymczasem w małym rondelku połącz bulion, bulion i pieprz. Gotuj, aż bulion się rozpuści. W małej misce wymieszaj mąkę i śmietanę na gładką masę; stopniowo mieszaj z bulionem. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Dodaj papryczki chili; gotuj, aż się rozgrzeje. Aby podać, pokrój chimichangas na pół; na wierzch z sosem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe to świetny wybór dla Chimichanga. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Titus Zinfandel. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
![Titus Zinfandel]()
Titus Zinfandel
Wizualnie to wino jest tak samo efektowne jak profil smakowy, z wspaniale nieprzezroczystym Królewskim Fioletowym rdzeniem ustępującym miejsca przezroczystej rubinowo-czerwonej obręczy. Prażone płatki owsiane i brązowe nuty cukru zwijają się wokół soczystej żurawinowo-malinowej na nosie, przypominającej chrupiącą zaraz po wyjęciu z piekarnika, a następnie balsamiczną redukcję truskawek, słaby płatek róży i tylko nutę siodła. Na podniebieniu tosty, dąb i macerowana truskawka są zwieńczone wysoką, jasną wstążką karmelu i ubrane w czerwone pyszne jabłka i cukierki arbuzowe. Jest długi i opierający się na podniebieniu, o średnim ciele i wiecznym wykończeniu wykazującym znaczną ageability w taninach.