Pieczone Chili-cytrusowe udka z kurczaka z mieszanymi oliwkami i ziemniakami

Need a bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dań głównych? Pieczone Chili-cytrusowe udka z kurczaka z mieszanymi oliwkami i ziemniakami mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 519 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 3,37 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki Yukon gold, oliwki, niskosolny bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Duszone udka z kurczaka z oliwkami i ziemniakami, Pieczone udka z kurczaka z winogronami i oliwkami, oraz Udka z kurczaka nadziewane grzybami z ziemniakami i zielonymi oliwkami jkla.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. gotuj ziemniaki w dużym rondlu lekko osolonej wody, aż będą prawie miękkie, około 7 minut.
Tymczasem umieść uda kurczaka na dużej, wytrzymałej blasze do pieczenia.
Kurczaka obficie posypać solą, skropić 1 łyżką soku z limonki i odstawić.
Wymieszać 1 łyżkę soku z limonki, sok pomarańczowy, chili w proszku, obie papryki, startą skórkę pomarańczową, mielony kminek, suszone oregano i 1/2 łyżeczki soli w małej misce. Rozetrzyj mieszankę chili na całym kurczaku. Ułóż kliny ziemniaczane na blasze do pieczenia, pisklę wokół kurczaka.
Skropić oliwą z kurczaka i ziemniaków.
Piec kurczaka i ziemniaki 20 minut. Zwiększ temperaturę piekarnika do 218°. Obróć kliny z kurczaka i ziemniaków; łyżka soków.
Dodaj bulion z kurczaka, 1 łyżka posiekanej kolendry i posiekaną natkę pietruszki, mieszając, aby zeskrobać kawałki chili na dole blachy do pieczenia. Odwróć kurczaka.
Piec, aż kurczak jest gotowane przez i zaczyna brązowieć w miejscach, o 10 minut dłużej.
Ostrożnie przenieść kurczaka i ziemniaki na talerz, zachowując ziemniaki nienaruszone.
Umieść blachę do pieczenia nad 2 palnikami kuchennymi. Gotować sos do zmniejszenia do 1 szklanki, o 3 protokół.
Wymieszać z oliwkami. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem oraz w razie potrzeby sokiem z limonki.
Polać sosem kurczaka i ziemniaki; top z pozostałą łyżką kolendry i podawać.