Pieczone brzoskwinie, nektaryny i wiśnie z Sabayonem
Pieczone brzoskwinie, nektaryny i wiśnie z Sabayon to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 349 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz skórkę z cytryny, żółtka jaj, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest dobre. Spróbuj Brzoskwinie Z Japońską Whiskey Sabayon, Brzoskwiniowy Sabayon z brzoskwiniami balsamicznymi, oraz Brzoskwinie I Nektaryny W Syropie Miodowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło dwa 9-na-13-calowe naczynia do pieczenia. Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Dodać brzoskwinie i nektaryny i blanszować, aż Skórki poluzować, o 20 sekund.
Odcedzić w durszlaku, odświeżyć pod zimną bieżącą wodą i ponownie spuścić. Brzoskwinie i nektaryny obrać i pokroić na ćwiartki.
W dużej misce wrzucić brzoskwinie i nektaryny z wiśniami. W małej miseczce natrzeć skórkę cytrynową na 2/3 szklanki cukru.
Dodaj 4 gałązki mięty i połowę owoców do każdego naczynia do pieczenia.
Posypać połowę cukru cytrynowego nad owocami w każdym naczyniu do pieczenia i piec w górnej trzeciej części piekarnika przez około 30 minut, lub aż owoce są bulgotanie i karmelizowane w miejscach.
Pozostaw owoce na 10 minut przed podaniem.
Tymczasem w dużym rondlu przynieś 1 cal wody na wolnym ogniu. W średniej misce ze stali nierdzewnej ubić żółtka z pozostałym 1/4 szklanki cukru, a następnie ubić w winie. Ustaw miseczkę na gotującej się wodzie i stale ubijaj, aż sabayon będzie bladożółty i puszysty, około 8 minut. Nie powinno być widocznych ciemnożółtych smug.
Wyjmij miskę z ognia i kontynuuj ubijanie kilka razy, aby ostygnąć sabayon. Przechowywać w lodówce sabayon, ubijanie często, aż jest lekko schłodzone, o 20 protokół.
W średniej misce ze stali nierdzewnej ubijamy śmietanę, aż będzie jędrna, a następnie składamy do schłodzonego sabayon. Łyżka pieczone owoce do płytkich misek, top z sabayon i służyć.