Pieczone brzoskwinie, nektaryny i wiśnie z Sabayonem

Pieczone brzoskwinie, nektaryny i wiśnie z Sabayonem
Pieczone brzoskwinie, nektaryny i wiśnie z Sabayon to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 349 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz skórkę z cytryny, żółtka jaj, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest dobre. Spróbuj Brzoskwinie Z Japońską Whiskey Sabayon, Brzoskwiniowy Sabayon z brzoskwiniami balsamicznymi, oraz Brzoskwinie I Nektaryny W Syropie Miodowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Masło dwa 9-na-13-calowe naczynia do pieczenia. Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Dodać brzoskwinie i nektaryny i blanszować, aż Skórki poluzować, o 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
NektarynaNektaryna
Dojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I PosiekaneDojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I Posiekane
4
Odcedzić w durszlaku, odświeżyć pod zimną bieżącą wodą i ponownie spuścić. Brzoskwinie i nektaryny obrać i pokroić na ćwiartki.
Składniki, których będziesz potrzebować
NektarynaNektaryna
Dojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I PosiekaneDojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I Posiekane
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
5
W dużej misce wrzucić brzoskwinie i nektaryny z wiśniami. W małej miseczce natrzeć skórkę cytrynową na 2/3 szklanki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
NektarynaNektaryna
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
Dojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I PosiekaneDojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I Posiekane
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodaj 4 gałązki mięty i połowę owoców do każdego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
7
Posypać połowę cukru cytrynowego nad owocami w każdym naczyniu do pieczenia i piec w górnej trzeciej części piekarnika przez około 30 minut, lub aż owoce są bulgotanie i karmelizowane w miejscach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CytrynowyCukier Cytrynowy
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Pozostaw owoce na 10 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
9
Tymczasem w dużym rondlu przynieś 1 cal wody na wolnym ogniu. W średniej misce ze stali nierdzewnej ubić żółtka z pozostałym 1/4 szklanki cukru, a następnie ubić w winie. Ustaw miseczkę na gotującej się wodzie i stale ubijaj, aż sabayon będzie bladożółty i puszysty, około 8 minut. Nie powinno być widocznych ciemnożółtych smug.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Wyjmij miskę z ognia i kontynuuj ubijanie kilka razy, aby ostygnąć sabayon. Przechowywać w lodówce sabayon, ubijanie często, aż jest lekko schłodzone, o 20 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
W średniej misce ze stali nierdzewnej ubijamy śmietanę, aż będzie jędrna, a następnie składamy do schłodzonego sabayon. Łyżka pieczone owoce do płytkich misek, top z sabayon i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Magazyn