Pieczone brukselki z agawą i pikantną musztardą
Pieczone brukselki z agawą i pikantną musztardą to bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański dodatek do dania. Ten przepis służy 6 osobom. Za 1,14 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% Twojego dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 131 kalorii , 5 g białka i 5 g tłuszczu . Ten przepis polubiło 14 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Dzięki temu przepisowi Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup nektar z agawy, pikantną musztardę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 97% , to danie jest niesamowite. Spróbuj Kielbasy z brukselką w sosie musztardowym , marchewką w glazurze z agawy i ciastem wiśniowo-jagodowym z masłem z nektarem z agawy i zobacz podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
W dużej misce skrop oliwą brukselkę; wrzucić do płaszcza.
Rozłóż kiełki na blasze do pieczenia; doprawić solą i pieprzem.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż będzie gorący w środku, około 15 minut.
W dużej misce wymieszaj nektar z agawy i pikantną musztardę, aż uzyskasz gładką masę. dodać kiełki i wymieszać.
Rozłóż na blasze do pieczenia.
Piecz kiełki do miękkości, jeszcze około 20 minut.