Pieczone Beignety z sosem kawowym z cykorii
Pieczone Beignety z sosem kawowym z cykorii mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 24 i kosztuje 36 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 169 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu. Mieszanka aktywnych drożdży, sody oczyszczonej, mąki chlebowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 247 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczona cykoria / endywia z kurczakiem w sosie Szałwiowo-musztardowym, Cykoria pieczona z kurczakiem i sosem musztardowym z szałwii / Simone 's KitchenSimone' s Kitchen, oraz Cykoria Lody Kawowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić beignets: w małym rondelku, podgrzać mleko na średnim małym ogniu, aż ogrzeje się w dotyku, a następnie zdjąć ciepło.
Ubij maślankę, 1 łyżeczkę cukru i drożdże i odstaw 5 minut.
W małej misce wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną i sól.
Mieszankę drożdżową wlać do miksera stojącego wyposażonego w hak do ciasta.
Dodać mieszankę mąki, pozostały cukier i masło do miksera.
Wymieszaj, aż składniki zostaną połączone i uformuj kulkę, a następnie pozostaw mikser do ugniatania przez 5 minut. Przykryć miskę ręcznikiem do naczyń i odstawić w ciepłe miejsce na 40 minut.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na prostokąt o grubości pół cala.
Ciasto pokroić w prostokąty o wymiarach około 1 na 2 cale.
Wyłóż dwie blachy do pieczenia pergaminem.
Umieść beignets na blasze do pieczenia, przykryj ręcznikiem do naczyń i pozostaw 20 minut.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Piec beignets aż dmuchane i złoty kolor, o 12 protokół.
Napełnij płytkie naczynie cukrem cukierniczym. Jeszcze gorące, bułki zawijamy w cukrze, aby pokryć. Gdy beignets są gotowe do podania, zwijaj je lub odkurz z dodatkowym cukrem.
Zrobić sos: w średnim rondlu rozgrzać śmietanę na średnim ogniu, aż się ugotuje.
Ubij w cukrze. Zdejmij śmietanę z ognia i ubijaj czekoladę, aż się rozpuści.
Wymieszać z solą, kawą i ekstraktem z wanilii.
Podawać na ciepło z beignetami.