Pieczone bakłażany w czekoladzie
Pieczone bakłażany w czekoladzie to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 951 kalorii. Na 5,93 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubiło to danie główne. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka najwyższej jakości gotowanie czekolady, brandy, kandyzowane owoce i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 83%. Spróbuj Pieczone bakłażany z fasolą cannellini, Pieczone bakłażany nadziewane mieloną jagnięciną, oraz Przepis na pieczoną jagnięcinę (z bakłażanami, pomidorami, oliwkami, czosnkiem) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij rondel wrzącą wodą i umieść na nim bambusowy parowiec.
Bakłażany umieścić w jednej warstwie w parowarze, przykryć pokrywką i gotować na parze przez około 5 minut, aż zmiękną.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Aby przygotować sos czekoladowy, gotuj brandy na dużym ogniu, wlej śmietanę i wyłącz ogień. Gdy śmietana jest ciepła, dodać czekoladę i cukier i mieszać, aż wszystko się rozpuści.
Przygotować nadzienie, mieszając ricottę z kandyzowanymi owocami. Słodzić cukrem i wymieszać z czekoladą.
Poprowadź nóż wzdłuż każdego bakłażana, aby utworzyć kieszeń (nie przecinaj do końca), a następnie otwórz i wypełnij ricottą. Napełnij każdy bakłażan i ułóż w naczyniu z wystającymi łodygami.
Sos czekoladowy ubić, zalać bakłażanami (nie przykrywając łodyg) i schłodzić w lodówce przez 3 godziny.
Podawać łyżką na talerz i podawać ze świeżymi malinami.