Pieczone bakłażany i pomidory
Pieczone bakłażany i pomidory wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 192 kalorie. Na 1,16 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz bułkę tartą, pomidory z puszki, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 74%. Podobne przepisy to Pieczone bakłażany i pomidory, Miso-pieczone bakłażany z pomidorami, koperkiem, Shiso i czarnym octem, oraz Bakłażany z pomidorami i ciecierzycą.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Wyłożyć ciężką dużą blachę do pieczenia folią.
Wytnij krzyżowe ślady wylęgu na ciętej stronie bakłażanów. Ułóż bakłażany i pomidory Roma pokrojone bokiem na przygotowanej blasze do pieczenia.
Pędzel z 2 łyżkami oleju.
Ubij 2 łyżki oleju, 2 łyżeczki czosnku i 1/4 łyżeczki oregano w małej misce do wymieszania. Wymieszać pokrojone w kostkę pomidory. Doprawić solą. Łyżka mieszaniny oleju na bakłażany.
Bakłażany posypać solą i pieprzem.
Wymieszaj bułkę tartą, pozostałe 2 łyżki oleju, 2 łyżeczki czosnku i 1/4 łyżeczki oregano w innej małej misce do wymieszania.
Posypać mieszaninę okruchów chleba na pomidory Roma.
Piec, aż warzywa będą miękkie i okruchy chleba polewa jest brązowy, o 30 protokół.