Pieczone żeberka z sosem Madera i sosem chrzanowym
Pieczone żeberko z sosem Madera i sosem chrzanowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1685 kalorii, 71g białka, oraz 141 g tłuszczu każdy. Na 12,66 zł / porcja, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać prime żeber pieczeń wołowa, cebula, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Żeberka z sosem chrzanowym, Kanapki z żeberkami z sosem chrzanowym, oraz Prime Rib Tacos z sosem chrzanowym awokado.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 232°.
Umieść wołowinę, tłustą stronę do góry,na ciężkiej, dużej blasze do pieczenia. Natrzeć olejem, obficie posypać solą i pieprzem. Pieczeń wołowa 20 minut. Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Cebulę posmarować wołowiną. Kontynuuj pieczenie, aż termometr włożony do środka rejestrów wołowiny 52° dla średnio rzadkich, mieszając cebulę od czasu do czasu, około 2 godzin 5 minut.
W międzyczasie w średnim rondlu połączyć bulion, Maderę, wino, tymianek, pietruszkę, rozmaryn i liść laurowy. Gotować, aż mieszanina zostanie zmniejszona do 2 filiżanek, o 25 protokół.
Zdjąć z ognia. Odrzuć zioła.
Przełożyć wołowinę na półmisek. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść cebulę do tego samego talerza; namiot z folią.
Wylać i rezerwy tłuszczu z blachy do pieczenia Herbed Yorkshire Puddings. Zeskrobać soki i rumiane kawałki z blachy do pieczenia w sosie; doprowadzić do wrzenia.
Wymieszać masło i mąkę w małej misce, aby wymieszać.
Ubijamy do sosu; dusimy na wolnym ogniu, aż będzie gładka i lekko zgęstniała, około 2 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Wołowinę podawać z sosami.