Pieczona Żabnica z curry soczewicą i rumianym kalafiorem maślanym
Pieczona Żabnica z curry soczewicą i rumianym kalafiorem maślanym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.66 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 629 kalorii, 41g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz oliwę z oliwek, paprykę, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kalafior Pieczony Na Maśle, Puree kalafiorowe "ziemniaki" z rumianym masłem, oraz Żabnica Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pierwsze 4 składniki zagotować w średnim rondlu. Zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż kalafior jest bardzo delikatny, o 17 protokół. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kalafior
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Przenieść mieszaninę do blendera; dodać 3 łyżki wody i puree, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill. Podgrzać na średnim ogniu, mieszając i dodając więcej wody do cienkiego sosu, w razie potrzeby.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
SOS
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj cebulę, marchew, i seler; smażyć do miękkości, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Seler
Cebula
3
Dodaj soczewicę, curry i paprykę; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
Papryka
Curry W Proszku
4
Dodać 2 1/2 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica są miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 30 protokół. Odsłaniać; mieszać do wchłonięcia płynu, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
Woda
5
Tymczasem, gotować masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż rumiane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodać kalafior; sauté aż do początku brązowy, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kalafior
7
Dodać 1/4 szklanki wody; przykryć i gotować, aż kalafior będzie kruchy-delikatny i woda odparuje, o 3 minuty dłużej. Wymieszać mieszaninę soczewicy. Doprawić solą i pieprzem. (Może być wykonany 2 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Kalafior
Soczewica
Woda
8
Odstawić w temperaturze pokojowej. Przepłukać przed podaniem.)
1
W misce wymieszać natkę pietruszki i skórkę cytryny. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Skórka Z Cytryny
Pietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
1
Posypać żabnicę solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Żabnica
2
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj ryby; smażyć, aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 6 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
4
Podziel sos na 4 talerze. Łyżka mieszanki soczewicy obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
SOS
5
Rybę ułożyć na soczewicy, posypać gremolatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
Ryby
6
* Dostępne w sklepach specjalistycznych żywności i niektórych supermarketach.
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.