Pieczona Żabnica w bulionie Sake

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonej Żabnicy w bulionie Sake. Na 8,5 USD za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 364 kalorie, 37g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz zarezerwowane ozdoby żabnicy z ryby poniżej, scallion, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Summer Sake Sangria: lekki, orzeźwiający koktajl sake, Sake - gotowany na parze łosoś z masłem Sake, oraz Rum, Sake, Jabłka I Impreza! A Na Narodowy Dzień.
Instrukcje
W rondlu przykryć rzep wodą i doprowadzić do wrzenia.
Dodać imbir i dusić na umiarkowanie dużym ogniu, aż rzepa będą miękkie, o 20 protokół; odcedzić, rezerwując 1/4 szklanki płynu do gotowania i imbir.
Przełożyć rzep, imbir i płyn do gotowania do blendera, dodać masło i puree, aż będzie bardzo gładka. Doprawić solą i białym pieprzem i ogrzać.
W rondlu połącz pokrojone ryby z wodą, sake, czosnkiem, imbirem i szalotką i zagotuj. Dusić na małym ogniu przez 5 minut. Przecedzić bulion przez drobny sitko i zwrócić go do rondla.
Ubić miso i 1 łyżeczkę sosu sojowego, doprawić solą i pieprzem.
Na małej patelni połączyć grzyby z 2 łyżkami bulionu sake i pozostałą 1 łyżeczką sosu sojowego. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, aż grzyby będą miękkie, 2 protokół.
W dużej patelni żaroodpornej rozgrzej olej. Doprawić żabnicę solą, białym pieprzem i pieprzem Syczuańskim oraz mąką.
Dodaj rybę na patelni i gotować na dużym ogniu, aż złoty z 3 stron, o 6 minut w sumie.
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz rybę przez około 5 minut, aż metalowy szpikulec włożony do środka poczuje ciepło w dotyku.
Przenieś żabnicę na deskę do rzeźbienia i pozostaw na 5 minut.
Pokroić ryby 1/3 cala grubości. Podgrzać bulion sake i łyżką do płytkich misek. Przecier z rzepy łyżką do misek, na wierzch z rybą i grzybami i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
![Menage a Trois Limelight Pinot Grigio]()
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.