Pieczona świeża szynka z cytrusami i żytem

Pieczona świeża szynka z cytrusami i żytem
Pieczona świeża szynka z cytrusami i żytem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 85g białka, 66 g tłuszczu, oraz w sumie 984 kalorie. Ten przepis służy 14. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz anyż Gwiaździsty, rosół z kurczaka, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć whiskey można śledzić to danie główne z Guinness, Whiskey & Irish Cream Cupcakes jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczona świeża szynka z bourbonem, cytrusami i klonową glazurą, Duński Chleb Żytni, oraz Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød).

Instrukcje

1
Za pomocą noża użytkowego lub ostrego noża, ostrożnie, ostra skóra szynki w odstępach 3/4" -1 " we wzorze krzyżowym, uważając, aby przeciąć tylko przez skórę i tłuszcz, a nie do mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
2
Szałwia, 1/4 szklanki soli, skórka pomarańczowa i płatki pieprzu ubić w małej misce. Rub saltmixture całej szynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
PieprzPieprz
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
SzynkaSzynka
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Przenieś szynkę i dowolną mieszaninę soli do jumbo (2-galon)zamykanej plastikowej torby.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
4
Umieścić szynkę w bagonie dużą obramowaną blachę do pieczenia i schłodzić, obracając szynkę codziennie, aby zapewnić równomierność, przez 4 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Wyjąć szynkę z worka i poklepać suchą warstwą z ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
6
Niech szynka stać w pokojutemperatura przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
7
Ułóż stojak w dolnej trzeciej części piekarnika iprzygotuj do 260°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Ułożyć szynkę, kość trzonową do góry, na stelażu w patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Szynka pieczona, aż skóra stanie się głęboka i zacznie się nadmuchiwać, około 20 minut.Zmniejsz ciepło do 163°. ostrożnie dodaj 1 filiżankę wody do patelni (może się rozpryskać) i piecz,obracając patelnię raz, przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szynka PieczonaSzynka Pieczona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj 2 szklanki wody do patelni. Rozrzucić staranise wokół szynki; kontynuować pieczenie, obracając patelnię co 45 minut i dodając więcej wody, jeśli jest to konieczne, aby utrzymać 1/4 " płyn w dnie patelni, aż skóra będzie głęboka goldenbrown i chrupiąca, a natychmiastowy odczyt termometru włożony do najgrubszej części szynki rejestruje 140 ° F,1 1/2-2 godziny więcej. Jeśli skóra nie chrupie się w ciągu ostatnich 30 minut gotowania, zwiększ temperaturę do 232° i piecz około 5 minut dłużej (patrz uważnie).
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Przełóż szynkę na deskę do rzeźbienia; pozostaw na odpoczynek przez co najmniej 30 minut lub do 1,5 godziny(wewnętrzna temperatura szynki wzrośnie, gdy odpoczywa do około 66°).
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
12
Soki z patelni przelewamy przez sito o drobnych oczkach do dużej miarki, odstawiamy soki na bok, a cząstki stałe przekładamy do sitka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
SitoSito
PatelniaPatelnia
13
Ustaw patelnię do pieczenia na dwóch palnikach; addrye. Gotować na dużym ogniu, skrobając dowolnewrzeszone kawałki z dna patelni, aż ryeis zmniejszy się o połowę, około 1 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
14
Wlać przez to samo sito do miarykup z sokami z szynki. Schłodzić w zamrażarce przez15 minut(znacznie ułatwi to odtłuszczenie tłuszczu z powierzchni).
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
15
Odtłuścić tłuszcz z powierzchni soków; wyrzucić.
16
Przenieść soki (powinieneś mieć ok. 1 szklanki) do średniego rondla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
17
Dodaj oranżadę i bulion lub 1 szklankę wody. Doprowadzić do wrzenia agentle na średnim ogniu. Cookuntil zmniejszona do 1 1/2 szklanki, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WodaWoda
18
Zdjąć patelnię z ognia; wymieszać z masłem.W razie potrzeby doprawić sosem solnym. Carveham. Podaj SOS obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SOSSOS
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia29
Magazyn