Pieczona zupa marchewkowo-pomidorowa z bazylią
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj pieczonej marchewki i zupy pomidorowej z bazylią. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.05 za porcję. Jedna porcja zawiera 142 kalorie, 6G białka, oraz 5G tłuszczu. Jeśli masz cebulę, bazylię, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jest idealny do Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa z pieczonej marchewki i bazylii z grillowanym serem Dunkers, Zupa Bazyliowa Z Pieczonych Pomidorów, oraz Zupa Bazyliowa Z Pieczonych Pomidorów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. Spryskaj dużą blachę do pieczenia z nieprzywierającym sprayem. Ułóż cebulę, pomidory, marchew i ząbki czosnku na przygotowanej blasze do pieczenia.
Posypać solą i pieprzem. Pieczeń, aż warzywa będą miękkie i brązowe, obracając od czasu do czasu, o 55 protokół. Lekko schłodzić. Obrać ząbki czosnku.
Przenieść warzywa do dużej miski (nie czyścić blachy do pieczenia).
Dodaj 1 szklankę wody do blachy do pieczenia, skrobanie się rumiane kawałki; dodać do blendera, a następnie dodać połowę warzyw i puree, aż będzie gładka.
Przełożyć do dużego rondla.
Dodać pozostałe warzywa i 1 1/2 szklanki wody do blendera i puree.
Przenieść do tego samego rondla. Stopniowo dodawać wystarczającą ilość mleka do zupy, aby uzyskać cienką do pożądanej konsystencji. Wymieszać w 1/4 szklanki bazylii. Dusić 10 minut do mieszania smaków. Doprawić solą i pieprzem. (Może być wykonany 6 godzin wcześniej. Cover; chill. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu przed kontynuowaniem.)
Posypać pozostałą 1/4 szklanki bazylii i podawać.
w porcji: kalorie, 139; tłuszcz całkowity, 3 g; Tłuszcz nasycony, 1 g; cholesterol, 5 mg