Pieczona wołowina z sosem grzybowym
Country Chuck Roast z sosem grzybowym to przepis bezglutenowy i bezmleczny na 8 porcji. To danie główne ma 363 kalorie , 30 g białka i 20 g tłuszczu na porcję. Za 2,11 USD za porcję przepis ten pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jeśli masz pod ręką grzyby, sos worcestershire, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 2 godzin i 15 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 53% , co jest solidne. Grillowane burgery Chuck z bardzo ostrym cheddarem i aioli z czosnkiem cytrynowym , ziemniaki Country i kurczak w puszce piwa, warzywa w stylu wiejskim z pieczonym czosnkiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Ostrym nożem zrób w mięsie sześć nacięć o długości 2,5 cm; włóż połówkę ząbka czosnku w każde nacięcie.
Wymieszaj brązowy cukier, sól i pieprz; natrzyj pieczeń.
W żaroodpornym naczyniu żeliwnym obsmażyć na oleju ze wszystkich stron.
Dodaj cebulę, rosół wołowy, sos Worcestershire, musztardę, liść laurowy i sos brązujący, jeśli chcesz.
Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 1-3/4 do 2-1/4 godziny lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Przenieś pieczeń na półmisek i utrzymuj w cieple.
Dodaj grzyby, piwo i tymianek do patelni. Doprowadź do wrzenia. Gotuj, aż płyn zredukuje się o połowę.
Połącz mąkę kukurydzianą z wodą do uzyskania gładkiej konsystencji; stopniowo wlej do patelni. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.