Pieczona wołowina z koperkiem
Pieczeń w sosie koperkowym przyrządza się około 7 godzin i 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 35 g białka , 22 g tłuszczu i łącznie 631 kalorii . Za 1,65 USD za porcję przepis ten pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. Jeśli masz pod ręką śmietanę, sos brązujący, ocet jabłkowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Sprawdza się dobrze jako niedrogie danie główne. Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 56% . Ta ocena jest solidna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pieczeń w sosie ciśnieniowym Instant Pot , Klasyczna pieczeń w sosie i Węgierska pieczeń w sosie .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj 1 łyżeczkę koperku, sól i pieprz.
Posyp obie strony pieczeni.
Przełożyć do wolnowaru o pojemności 3 qt.
Dodaj wodę i ocet. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 7-8 godzin lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Wyjmij mięso i trzymaj w cieple. W małej misce wymieszaj mąkę i pozostały koperek; mieszaj zimną wodą, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Stopniowo mieszaj w wolnowarze.
Przykryj i gotuj na wysokim ogniu przez 30 minut lub do zgęstnienia. W razie potrzeby wymieszaj ze śmietaną i sosem brązującym; podgrzej.
Podawać wołowinę z sosem śmietanowym i ryżem.