Pieczona wiosenna Pizza warzywna
Jeśli chcesz dodać więcej Morze Śródziemne przepisy do skrzynki receptury, pieczone wiosenne Pizza warzywna może być przepis, który powinieneś wypróbować. Na 1,59 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 386 kalorii, 16G białka, oraz 13g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. 26 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga oliwy z oliwek, oliwy z oliwek, drożdży easy blend i passaty pomidorowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Z łyżeczką wynik 93% to danie jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Wiosenna Pizza warzywna z Gremolatą, Pieczona Wiosenna Sałatka Warzywna, oraz Pieczona W Piecu Wiosenna Mieszanka Warzyw.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 220C / Gaz 7 / wentylator piekarnik 200C. mąkę, sól i drożdże wrzuć do miski i dobrze wymieszaj.
Dodaj ciepłą wodę i wymieszaj z miękkim ciastem. Zagnieść na lekko posmarowanej mąką powierzchni przez 2-3 minuty, następnie rozwałkować na okrągło 30 cm.
Posmaruj dużą blachę cienkim kawałkiem oleju, a następnie dodaj podstawę do pizzy. Przykryć czystym ręcznikiem.
Paprykę pokroić w krążki i pokroić w plasterki por. Wrzucić por i czerwoną paprykę w oleju, sól i pieprz.
Rozłóż na blasze do pieczenia i piecz przez 10 minut.
Rozłóż bazę pizzy passatą. Rozsypać por i czerwoną paprykę. Cienko pokroić mozzarellę i ułożyć na warzywach. Rozsypać całe pomidory koktajlowe i groszek i posypać parmezanem. 4
Piec przez 15-20 minut, aż skorupa będzie chrupiąca i lekko rumiana. Aby służyć, pokroić na cztery kliny.