Pieczona wieprzowina z szałwią i pesto z orzechów pekan

Pieczona wieprzowina z szałwią i pesto z orzechów pekan
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonej wieprzowiny z szałwią i Pesto Pekan. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 51g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 442 kalorie. Na $2.97 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka soli koszernej, szałwii i pesto z orzechów pekan, ozdoby: szałwia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 46 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczona wieprzowina z szałwią i pesto z orzechów pekan, Pesto z szałwii i orzechów pekan, oraz Pesto Z Szałwii-Pieczony Kurczak dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz cydr, sól i 1/2 szklanki posiekanej szałwii, mieszając, aż sól się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CydrCydr
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
2
Umieść wieprzowinę w bardzo dużej plastikowej torbie do zamrażarki z zamkiem błyskawicznym; dodaj mieszankę cydru. Seal bag; chill 12 do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
CydrCydr
WieprzowinaWieprzowina
3
Wyjąć wieprzowinę z solanki i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Wieprzowinę posypać pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
WieprzowinaWieprzowina
5
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu; dodać wieprzowinę. Gotować 6 minut lub aż rumiane ze wszystkich stron, obracając wieprzowinę od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wieprzowinę ułożyć na półce na lekko nasmarowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Posypać pozostałe 3 łyżki. szałwia nad wieprzowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
8
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę do 1 godziny i 25 minut lub do momentu włożenia termometru mięsnego do najgrubszej części pieczeni 15
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
9
Wyjąć z piekarnika; przykryć i odstawić 10 minut lub aż termometr osiągnie 160 przed krojeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
10
Dekoruj talerz, w razie potrzeby.
11
Podawać z szałwią i pesto z orzechów pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 46 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia36
Magazyn