Pieczona wieprzowina z lepką glazurą Mango
Pieczona wieprzowina z lepką glazurą Mango to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 237 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.95 za porcję. Jeśli masz olej roślinny, schab pieczony, kurczak bulion, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kebaby wieprzowo-Mango z glazurą Chili Lime, Polędwiczki Wieprzowe Z Glazurą Mango-Kiwi Podane Z Salsą Tomatillo, oraz Schab pieczony z polewą ananasową dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze, połączyć kawałki mango z cukrem, pasta tamaryndowca, sos Worcestershire, sos sojowy i pokruszony czerwony pieprz i puree, aż będzie gładka.
W małym rondlu podgrzać olej roślinny, aż się połysk.
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodajemy puree z mango, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na wolnym ogniu. Gotować na małym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 5 protokół.
W dużej patelni żaroodpornej, podgrzać oliwę z oliwek, aż się połysk. Pieczeń wieprzową doprawić solą i pieprzem.
Dodaj pieczeń na patelni i gotować na dużym ogniu, obracając od czasu do czasu szczypcami, aż rumiane na całym, o 7 protokół.
Patelnię przekładamy do piekarnika i pieczemy wieprzowinę przez około 45 minut, aż w najgrubszej części znajdzie się natychmiastowy termometr odczytowy 13
Posmaruj glazurę mango na całej pieczeń, obracając się, aby równomiernie ją pokryć. Kontynuuj pieczenie wieprzowiny, aż termometr błyskawicznie odczytany włożony do środka zarejestruje 135, około 5 minut dłużej.
Pędzel niektóre z glazury mango i patelni kapie na wieprzowinę i broil 8 cali od ciepła przez 5 minut lub aż szkliwo jest lekko lepki i złoty.
Przenieś pieczeń na deskę do krojenia i pozostaw na 15 minut.
Tymczasem, wylać tłuszcz z patelni i ustawić patelnię na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodaj wino i gotować, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki.
Przenieść do małego rondla i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Dodać bulion z kurczaka i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zmniejszy się, o 3 minuty dłużej. Doprawić solą i pieprzem.
Wyrzucić sznurki z pieczenia i pokroić 1/3 cala grubości.