Pieczona wieprzowina z kuskusem i jogurtem imbirowym
Przepis pieczona wieprzowina z kuskusem i jogurtem imbirowym może być wykonana w około 50 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 247 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje 80 centów za porcję. 127 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz miętę, imbir, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wiele osób naprawdę lubi tę przystawkę. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Kotlety wieprzowe Garam Masala z jogurtem miętowym i przyprawionym kuskusem, Mango Imbir Pieczeń Wieprzowa, oraz Schab Pieczony W Marynacie Imbirowej są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Brązową wieprzowinę na patelni nieprzywierającej na dużym ogniu przez 4-5 minut, obracając dwukrotnie.
Wymieszaj olej, 2 łyżeczki kminku, cynamon, 2 łyżeczki imbiru i trochę przypraw, a następnie natrzyj na całą wieprzowinę.
Przekładamy do puszki i pieczemy przez 30-35 minut lub do momentu, gdy najgrubsza część zostanie przebita szaszłykiem.
Kuskus wymieszać z pozostałym kminkiem, sułtankami, skórką z cytryny i sokiem, następnie doprawić i zalać 400 ml wrzącej wody. Dobrze wymieszać i przykryć przez 5 minut, następnie wymieszać z miętą.
Do jogurtu wymieszać pozostały imbir i odrobinę przyprawy. Grubo pokroić wieprzowinę i podawać z kuskusem i jogurtem imbirowym.