Pieczona wieprzowina z jabłkami i musztardą Dijon
Pieczona wieprzowina z sosem jabłkowo-dijon może być daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis jest dla 8 osób. Za 2,14 USD za porcję przepis ten pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny zawiera 288 kalorii , 39 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Jeśli masz pod ręką sok jabłkowy, skrobię kukurydzianą, bulion z kurczaka i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 4 godzin i 15 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 68% . Ta ocena jest całkiem dobra. Pieczony kurczak z sosem dijon , kurczak Veronique z sosem dijon i pieczarkami oraz chrupiące nadziewane kurczakiem gofry i syrop klonowo-dijon są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść pieczeń w wolnowarze o pojemności 5 qt. W małej misce wymieszaj bulion, sok jabłkowy i musztardę; zalej pieczeń. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 4-5 godzin lub do miękkości.
Wyjmij pieczeń i trzymaj w cieple.
Aby przygotować sos, odcedź sok pozostały po gotowaniu i odbierz tłuszcz.
Wlej soki do małego rondelka.
Połącz skrobię kukurydzianą z wodą do uzyskania gładkiej konsystencji; stopniowo mieszaj z sokami. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.