Pieczona wieprzowina z farszem morelowo-śliwkowym
Pieczona wieprzowina z farszem morelowo-śliwkowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 193 kalorie. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.77 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Mieszanka Madery, pieprzu, śliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć śliwki, można śledzić to danie główne z Pieczone jabłka ze śliwkami, cynamonem i imbirem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pieczeń Wieprzowa Rolowana Z Farszem Śliwkowo-Morelowym, Pieczeń wieprzowa z morelowo-ryżowym farszem, oraz Żeberka wieprzowe pieczone z farszem żurawinowo-morelowym.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 3 składniki w misce; dobrze wymieszać. Przykryć i odstawić 30 minut.
Drenaż, rezerwując Maderę.
Połączyć śliwki, morele, 1/4 łyżeczki soli i rozmaryn; dobrze wymieszać i odstawić.
Trim tłuszczu z wieprzowiny. Do wieprzowiny motylkowej kroimy schab wzdłuż, kroimy na drugą stronę, ale nie na drugą stronę. Otwórz połówki, układając wieprzowinę płasko. Pokrój każdą połowę wzdłuż, cięcie na drugą stronę, ale nie przez drugą stronę; otwórz płasko.
Umieść wytrzymałą folię z tworzywa sztucznego na wieprzowinie i spłaszcz do równej grubości, używając młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Rozprowadzić mieszankę śliwek w dół centrum wieprzowiny w ciągu 1/2 cala boków.
Roll up wieprzowina, jelly-roll mody, począwszy od krótkiego boku. Zabezpieczyć w odstępach 2-calowych ciężkim sznurkiem.
Posypać wieprzowiną pieprzem i pozostałą solą.
Umieścić wieprzowinę, szew bok w dół, na patelni brojlerów pokrytych sprayem do gotowania, i włożyć termometr mięsa do najgrubszej części wieprzowiny.
Piec w temperaturze 350 przez 1,5 godziny lub aż termometr zarejestruje 160, często fastrygując reserved Madeira.
Ułożyć pieczeń na półmisku; odstawić na 15 minut przed krojeniem.