Pieczona wieprzowina z czosnkiem i musztardą
Przepis na pieczoną wieprzowinę z czosnkiem i musztardą można przygotować w około 3 godziny i 25 minut . Jedna porcja zawiera 406 kalorii , 46 g białka i 21 g tłuszczu . Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,49 USD za porcję . Kilka osób przygotowało ten przepis, a 31 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Jeśli masz brązowy cukier, rozmaryn, łopatkę wieprzową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Sprawdza się dobrze jako niedrogie danie główne. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 89% , to danie jest niesamowite. Pieczona wieprzowina z czosnkiem i ziołami, ziemniakami, zwiędłym szpinakiem i chłodzącym kremem ogórkowym , kotlet wieprzowy z miodem, musztardą i jabłkami oraz pieczony kurczak z cytryną, czosnkiem i tymiankiem – szybka i łatwa metoda są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 325 stopni Fahrenheita.
W średniej misce wymieszaj trzepaczką musztardę, olej rzepakowy, czosnek, cukier i posiekany rozmaryn.
Połóż pieczeń wieprzową na ruszcie umieszczonym w brytfannie.
Połóż 2 gałązki rozmarynu pod wieprzowiną.
Posyp pieczeń solą i pieprzem. Za pomocą pędzla lub rąk całkowicie pokryj pieczeń pastą musztardowo-czosnkową.
Włóż pieczeń do piekarnika i piecz, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 145 stopni Fahrenheita (64°C), przez 2,5 do 3 godzin.
Wyjmij z piekarnika, przykryj luźno folią i odstaw na 15 minut przed pokrojeniem. (Odłóż 1 szklankę pokrojonej wieprzowiny do innego wykorzystania, np. na kanapkę z pieczoną wieprzowiną i cebulą (Przepis na rundę 2).
Podawaj pokrojoną wieprzowinę polaną tłuszczem z patelni.