Pieczona wieprzowina i marynowane bakłażany Panini
Pieczona wieprzowina i marynowany bakłażan Panini może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 552 kalorie, 35g białka, oraz 45 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.12 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jeśli masz sól i pieprz, oliwę z oliwek, liście estragonu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczeń Wieprzowa I Marynowana Wiśnia Panini, Gorąca włoska kiełbasa Panini z marynowaną papryką, oraz Panini z Mortadellą, marynowaną czerwoną cebulą i postarzanym Provolone.
Instrukcje
Na dużej patelni podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać połowę plasterków bakłażana i smażyć na umiarkowanie wysokim ogniu, aż złoty kolor będzie brązowy, o 2 protokół na stronę.
Smażony bakłażan przełożyć na obrany talerz wyłożony papierowymi ręcznikami i doprawić solą i pieprzem. Powtórz z 2 łyżkami oliwy z oliwek i pozostałymi plastrami bakłażana. Wyrzucić papierowe ręczniki.
W małej misce wymieszaj ocet sherry ze szczypiorkiem, pietruszką, estragonem, czosnkiem i 1 łyżką oliwy z oliwek. Marynatę doprawić solą i pieprzem.
Zalać marynatą na smażonym bakłażanie i obrócić, aby pokryć plastry.
Odstawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 10 minut.
Na dużej patelni podgrzać 1 łyżkę oleju. Doprawić wieprzowinę solą i pieprzem.
Dodaj połowę plasterków wieprzowiny na patelni i gotować na dużym ogniu, aż złoty i nie różowy w środku, o 1 minutę na stronę.
Przenieść na talerz. Powtórzyć z pozostałą łyżką oliwy z oliwek i pozostałą wieprzowiną.
Ustaw 2 duże żeliwne patelnie na umiarkowanie wysokim ogniu przez około 5 minut lub do bardzo gorącego.
Na każdej kromce chleba rozprowadzić po 2 łyżeczki masła.
Połóż 6 plastrów na powierzchni roboczej, z masłem w dół. Na każdym z plastrów wyłożyć jedną szóstą wieprzowiny i marynowanego bakłażana oraz 2 plastry sera. Zamknąć kanapki z pozostałych kromek chleba, maślane stronie do góry.
Umieść kanapkę w każdej żeliwnej patelni i ustaw drugą ciężką patelnię bezpośrednio na kanapce. Ustaw duży, ciężki może w każdej patelni, aby zważyć kanapkę w dół. Gotować panini na umiarkowanie wysokim ogniu przez 3 minuty. Flip każdej kanapki i gotować przez około 3 minut dłużej, lub aż rumiane i chrupiące na całym.
Przenieść panini do deski do krojenia i przeciąć je na pół. Powtórz z pozostałymi panini, zmniejszając ciepło do umiarkowanego.