Pieczona W Ogniu Chana Masala
Pieczona w ogniu Chana Masala może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 442 kalorie, 22g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jeśli masz ciecierzycę, garam masala, mielony imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 753 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj chana masala, jak zrobić south indian Chana masala, punjabi Chana masalan lub punjabi chole masala / easy Chana masala, oraz Kala Chana curry, jak zrobić punjabi Kala Chana masala dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłożyć średni sos z cienką warstwą bulionu i podsmażyć cebulę na dużym ogniu przez 3 minuty.
Dodać czosnek i saute aż cebula są przezroczyste, dodając więcej bulionu w razie potrzeby.
Dodaj kolendrę, kminek, kurkumę i imbir, mieszając do Płaszcz cebuli i gotowanie, aż pachnące, o 2 protokół.
Dodać ciecierzycę i pomidory z pozostałym bulionem, mieszając do połączenia. Podgrzać do wysokiej temperatury i doprowadzić do wrzenia. Po zagotowaniu zmniejszyć do niskiego i gotować na wolnym ogniu 15 minut. Wyłączyć ogień i wymieszać paprykę i garam masala i odstawić na 5 minut. Sól do smaku i podawać z ciepłymi pitami pełnoziarnistymi lub na talerzu brązowego ryżu.Informacje Żywieniowe
30gdieterny Fiber12. 80gSugars8. 20gProtein16. 60g