Pieczona Tilapia z salsą pomarańczowo-Pietruszkową

Pieczona Tilapia z salsą pomarańczowo-Pietruszkową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 444 kalorie, 39g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $3.85 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką pieprz, sól, pomarańcze i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Pieczona Tilapia z salsą pomidorowo-pomarańczową, Krew pomarańczowy Salsan nad Pekan inkrustowane Tilapia, oraz Pieczony Tilapian Pomarańczowy I Szparagi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zetrzeć 2 łyżeczki skórki pomarańczowej. Obierz i przekrój pomarańcze na misce, zastrzegając 2 łyżki soku. Posiekać sekcje.
Połącz skórkę, posiekaną pomarańczę, 2 łyżki natki pietruszki, 5 łyżeczek oleju i 1/4 łyżeczki soli w misce; dobrze Wrzuć.
Rybę posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Umieść ryby na patelni żaroodpornej pokrytej pozostałą 1 łyżeczką oleju.
Piec w temperaturze 400 przez 14 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatków podczas testowania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Połącz 2 łyżki soku, pozostałe 2 łyżki natki pietruszki, pozostałe 1/4 łyżeczki soli, pozostałe 1/4 łyżeczki pieprzu i ryż. Łyżka 1/2 szklanki ryżu na każdym z 4 talerzy; top każdy z 1 filet i 1/4 szklanki salsy.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapian w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.