Pieczona tilapia z chrzanem i majonezem ziołowym
Przepisów na danie główne nigdy za wiele, więc wypróbuj pieczoną tilapię z chrzanem i majonezem z ziołami. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 219 kalorii, 35 g białka i 7 g tłuszczu każda. Za 3,4 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga szczypiorku, liści pietruszki, soli i pieprzu oraz chrzanu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 19 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 16 minut. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i pescatarian. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał doskonały wynik łyżką wynoszący 81%. Podobne przepisy obejmują pieczone kebaby z krewetek z chrzanowo-ziołowym sosem śmietanowym, puree ziemniaczano-rzepowo-chrzanowe i sałatkę z czerwonych ziemniaków z dodatkiem chrzanu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej brojler. Posmaruj dużą blachę do pieczenia sprayem kuchennym.
Zetrzyj drobno 1 łyżeczkę skórki z cytryny i odłóż na bok. Wyciśnij sok z cytryny po obu stronach ryby. Doprawiamy rybę z obu stron solą i pieprzem do smaku oraz czosnkiem w proszku.
Połóż rybę na przygotowanej blasze do pieczenia i piecz do miękkości widelca, około 3 minuty z każdej strony.
W międzyczasie w średniej misce wymieszaj majonez, skórkę z cytryny, chrzan, szczypiorek i pietruszkę.
Podawaj rybę z majonezem na wierzchu.
Polecane wino: Pinot Noir, Wino Musujące, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Pinot Noir, wino musujące i Pinot Grigio to świetny wybór do tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Barefoot Bubbly Pink Moscato z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Boso, musujące różowe Moscato]()
Boso, musujące różowe Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty o wybuchowych aromatach i smakach. Najlepiej smakuje schłodzony (36-40 stopni F), ten musujący ma aromat i smak jaśminu i mandarynki uzupełniony czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym finiszem!