Pieczona szałwia
Sage Pot Roast wymaga około 3 godzin i 40 minut od początku do końca. Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 2,06 USD za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 38 g białka , 23 g tłuszczu i łącznie 422 kalorie . Ten przepis z Taste of Home wymaga bulionu wołowego, pieprzu, oleju canolan i 4 marchewek. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się dobrze jako niedrogie danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 67% . Ta ocena jest solidna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Curry and Sage Roast Chicken , Instant Pot Pressure Cooker Pot Roast i Acorn Squash Biscuits with Sage & Gruyere .
Instrukcje
W holenderskim piekarniku, zrumień z obu stron na oleju. Dopraw szałwią, solą, jeśli chcesz, i pieprzem.
Dodaj bulion wołowy. Przykryj i piecz w temperaturze 325° przez 2-1/2 godziny.
Dodaj ziemniaki, marchewki i cebulę. Przykryj i piecz przez 1 godzinę dłużej lub do momentu, aż mięso będzie miękkie, a warzywa ugotowane.
Przenieś pieczeń i warzywa na półmisek i utrzymuj w cieple.
Wymieszaj wodę i mąkę kukurydzianą; wmieszaj do soków na patelni. Gotuj, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać.