Pieczona Salsa Tomatilla
Pieczona Salsa Tomatilla może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 349 kalorii, 9g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 1. Na $4.7 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz Tomatillo, pieprz pasilla, sól koszerna i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 7 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Jest to dość drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Salsa Tomatilla [salsa Verde Cruda], Wegańskie Tostadas z sosem Tomatilla, oraz Salsa de Molcajete (pieczony pomidor i zielona Salsa Chile) dla podobnych receptur.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 58 dolarów za butelkę.
![Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir]()
Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir
Rocznik 2016 ich Emerald Ridge Pinot jest szczególnie skupiony i żywy, pięknie prezentując swoje zielone korzenie Doliny. Jasne aromaty wiśni, pudełka cygar i ciasta rabarbarowego wiodą drogę, a po czasie w kieliszku pojawiają się ciemniejsze zapachy jagód, jeżyn i kwiatu malin. Pikantne nuty tymianku, kardamonu i goździków zapewniają dodatkową warstwę złożoności. Usta są pełne pluszowych owoców czereśni/jagód, prowadzone na jędrnych taninach, dając wino, które sprawia, że wracasz po więcej. Ciasto z ciemnej wiśni z przyprawą gałki muszkatołowej odbija się echem w energetycznym finiszu. Słone, pikantne nuty dojrzałego koziego cheddaru wydobywają słodkie owoce w winie, podobnie jak pikantna dymiona przeszklona szynka lub grzybowa bruschetta.